ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δραματικό φινάλε στον όμιλο – Τα πλεονεκτήματα του Άρη και η “ασφάλεια” των 6 νικών

Από τη στιγμή που ο Άρης έχασε το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με την Μπούντουτσνοστ, ίσως να μην του φτάσουν τελικά οι πέντε νίκες και θα πρέπει να κυνηγήσει δύο θετικά αποτελέσματα στα επόμενα τρία παιχνίδια για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ.

Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι λογικό να γίνουν θεωρηθούν δεδομένα η πρόκριση της Ούνιξ και ο αποκλεισμός της Στεάουα.

Από εκεί και πέρα τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για τρεις θέσεις. Ο Άρης μπαίνει σε αυτή τη μάχη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχοντας προβάδισμα και πλεονεκτήματα, αλλά θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί μέσα στο παρκέ, όχι στα λόγια.

Ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα;

– Έχει δύο αγώνες στην έδρα του και έναν εκτός με την πιο εύκολη (και αδιάφορη σε δύο βδομάδες) ομάδα του ομίλου

– Έχει την ισοβαθμία με την Τράμπζονσπορ, ομάδα που έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους

– Υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Μπάνβιτ στο Παλέ, το οποίο θα έχει 5.000 κόσμο να τον σπρώξει στη νίκη.

aris_barth_eurocup_7th_day

Σε πολύ πλεονεκτική θέση βρίσκεται η Μπούντουτσνοστ, ειδικά μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Έχει την ισοβαθμία με τον Άρη και την Μπάνβιτ και το πιο εύκολο πρόγραμμα, γιατί υποδέχεται την Τράμπζονσπορ (την άλλη Τετάρτη) και την Στεάουα. Με δύο νίκες φτάνει τις πέντε και έχοντας τουλάχιστον δύο ισοβαθμίες δύσκολα θα μείνει εκτός.

Η Τράμπζονσπορ έχει το πιο δύσκολο έργο και ίσως χθες να κέρδισε για τελευταία φορά. Πάει στην Ποντγκόριτσα, πάει στην Πάνορμο να παίξει με την Μπάνβιτ και υποδέχεται την Ούνιξ.

Η Μπάνβιτ έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια, τον “εμφύλιο” με την Τράμπζονσπορ, την Στεάουα και έρχεται στην Θεσσαλονίκη στην αυλαία του ομίλου.

Είναι τέτοια η περιπλοκότητα του ομίλου που δεν θα είναι έκπληξη να ισοβαθμίσουν τέσσερις ομάδες με πέντε νίκες και να αδικηθεί αυτή που θα μείνει εκτός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που θα παλέψουν για την πρόκριση:

8η αγωνιστική (2 Δεκεμβρίου)

Άρης – Ούνιξ

Μπάνβιτ – Στεάουα

Μπούντουτσνοστ – Τράμπζονσπορ

9η αγωνιστική (9 Δεκεμβρίου)

Ούνιξ – Μπούντουτσνοστ

Μπάνβιτ – Τράμπζονσπορ

Στεάουα – Άρης

10η αγωνιστική (16 Δεκεμβρίου)

Άρης – Μπάνβιτ

Τράμπζονσπορ – Ούνιξ

Μπούντουτσνοστ – Στεάουα

To Top