ΜΠΑΣΚΕΤ

Είναι ανήθικο να απαιτεί ο Μούρτος 200.000 ευρώ…

Ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να εισπράττει τα δεδουλευμένα, να τα διεκδικεί και να προσφεύγει για να τα διασφαλίσει. Στην περίπτωση της προσφυγής που κατέθεσε ο Σπύρος Μούρτος υπάρχουν δυστυχώς για τον (πρώην πια) αρχηγό του Άρη στοιχεία που δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς ηθικά.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Ο παίκτης δεν ήθελε να παίξει την επόμενη χρονιά στον Άρη και το δήλωσε ξεκάθαρα στον Βαγγέλη Αγγέλου μετά το τέλος της σεζόν. Ο τεχνικός του Άρη δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τον μεταπείσει.

Ο Άρης οφείλει στον Μούρτο το ποσό των 60.000 ευρώ, που αφορά τη σεζόν 2017-18. Όσα χρήματα εισέπραξε φέτος ο Μούρτος, κυρίως από τη διοίκηση Γουλιέλμου και αυτό έχει τη σημασία του, αφορούσαν επί της ουσίας την εξόφληση της σεζόν 2016-17.

Είναι ανήθικο και αδιανόητο για τον Σπύρο Μούρτο που έπαιξε στον Άρη εννιά χρόνια και ήταν αρχηγός της ομάδας για μια πενταετία να απαιτεί μέσω της προσφυγής του 200.000 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας και το ποσό του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν (72.000 ευρώ καθαρά, αλλά απαιτεί τα μικτά)!

Είναι ανήθικο για τον πρώην αρχηγό του Άρη και τον νομικό του εκπρόσωπο, Νίκο Πετράτο να δημοσιοποιούν την προσφυγή, με μοναδικό στόχο να πιέσουν τη διοίκηση Γουλιέλμου, τη στιγμή που υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με όλους τους πιστωτές και οδεύουν στον δρόμο της συμφωνίας.

Από τη στιγμή που ο Μούρτος ήθελε να μείνει ελεύθερος όπως δήλωσε στον Αγγέλου, θα μπορούσε κάλλιστα να ζητήσει λύση συμβολαίου και να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με την ομάδα για τα δεδουλευμένα του. Δεν το έκανε και προτίμησε να βάλει ως απαίτηση στην προσφυγή και το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από 9 χρόνια παρουσίας στην ομάδα, είναι τελείως λάνθασμένος ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να δώσει τέλος στην καριέρα του στον Άρη και είναι κόντρα σε όλα όσα ο ίδιος πρέσβευε όλα αυτά τα χρόνια.

Για μια νέα διοίκηση, που μπήκε στον Άρη, πλήρωσε και βοήθησε την ομάδα να διατηρηθεί στην κατηγορία και κάνει φέτος μια νέα αρχή, θέλοντας να βάλει σε τάξη τα οικονομικά, μια τέτοια ενέργεια, η απαίτηση χρημάτων που δεν είναι δεδουλευμένα είναι “βόμβα” στα θεμέλια του οργανισμού της ΚΑΕ.

Φυσικά, άμοιρος ευθυνών δεν είναι ο νομικός εκπρόσωπος του Μούρτου, ο Νίκος Πετράτος, ο οποίος έχει πάρει εργολαβία να εκπροσωπεί όλους όσοι προσφεύγουν κατά του Άρη.

Πλέον, όμως, ήρθε η ώρα ο Άρης, αλλά και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα, να ορθώσουν το ανάστημά τους.

Ο Άρης θέλει να πληρώσει τον Μούρτο τα χρήματα που του οφείλονται στο πλαίσιο του πλάνου διακανονισμού που έχει δημιουργηθεί. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Είναι ανήθικο να κάνεις προσφυγή, να ζητάς χρήματα που δεν έχεις δουλέψει, ενώ θέλεις να μη συνεχίσεις στην ομάδα, να δημοσιοποιείς για ιδίον όφελος την ενέργεια αυτή και όλα αυτά την ώρα που είσαι σε διαπραγμάτευση. Υπάρχει χρόνος για να αλλάξει την απόφασή του ο Μούρτος, στο χέρι του είναι…

ΥΓ: Όσο για τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΕΟΔΑΚ η σπουδή με την οποία ορίστηκε δικάσιμος την επόμενη βδομάδα στην προσφυγή Μούρτου που κατατέθηκε προχθές, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει όχι μόνο τον Άρη αλλά όλες τις ομάδες. Τέτοιες μέθοδοι οδηγούν το επαγγελματικό μπάσκετ στα όρια της ανηθικότητας.

To Top