ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός βάθρου η Εθνική εφήβων

Χωρίς μετάλλιο η «χρυσή» γενιά των Ελλήνων εφήβων, που έδειξε επηρεασμένη από την ήττα κόντρα στις ΗΠΑ και χωρίς τον Χαραλαμπόπουλο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού, δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην Τουρκία (80-71) στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου U19, με αποτέλεσμα να καταλάβει την τέταρτη θέση στη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Ντόρσεϊ με 19 πόντους, ενώ οι Κώττας και Μήτογλου πρόσθεσαν 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Επηρεασμένη από την ήττα κόντρα στις ΗΠΑ φάνηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Εθνική, με τον Μήτογλου να ήταν ο μοναδικός που… τραβούσε στο σκοράρισμα. Έτσι, οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των διεθνών και ξέφυγαν στο +3 (4-7) στα μισά της περιόδου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ελληνική άμυνα δούλεψε καλά και με ένα 6-0, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε μπροστά (10-7), ενώ περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου πήγε ακόμα και στο +5 (14-9). Όμως, ο ανοικτός ρυθμός επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Παπαθεοδώρου, με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά λάθη και το σκορ να διαμορφωθεί στο 16-16.

Πόντο-πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ και η ποιότητα που πρόσφεραν δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς αυτό που τους διέκρινε ήταν η επιπολαιότητα (21-21). Οι Τούρκοι ξέφυγαν στο +4 (21-25) χάρη στην αστοχία των διεθνών μας και μάλιστα κατάφεραν να παγιώσουν αυτή τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (25-30) λόγω και των πολλών λαθών από τους παίκτες του Παπαθεοδώρου. Ο Ντόρσεϊ αποτελούσε την πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση, ωστόσο ήταν μόνος του και έτσι οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 36-31.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα για την Εθνική μας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς η απροσεξία σε επίθεση και άμυνα σε συνδυασμό με την απουσία του Χαραλαμπόπουλου λόγω τραυματισμού, έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να πάει στο +9 (33-42) στα πρώτα τρία λεπτά, ενώ στα μισά η διαφορά πήγε ακόμα και στους 13 πόντους (33-46). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειχναν «άδειοι» από ενέργεια, ενώ μοναδική πηγή σκοραρίσματος ήταν οι βολές, με το σκορ να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο (34-49). Με κάποιες καλές άμυνες, η Ελλάδα αντέδρασε (38-49), όμως η διαφορά διατηρούνταν σε διψήφιο αριθμό και εκεί έμεινε μέχρι το τέλος (44-56).

Οι Τούρκοι εξακολουθούσαν να τιμωρούν την κακή ελληνική άμυνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να συντηρούν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό (49-63). Στα μισά της περιόδου, η Εθνική μας έριξε τη διαφορά –ύστερα από ώρα- σε μονοψήφιο αριθμό (54-63), όμως τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους για το +14 (55-69). Για άλλη μία φορά, ο Ντόρσεϊ ήταν αυτός που τραβούσε το… κουπί (60-69), με τους Τούρκους να κάνουν «ξεσπάσματα» και να μην επιτρέπουν να περαιτέρω μείωση (63-75). Πλέον, ούτε ο χρόνος ήταν σύμμαχος και έτσι η Εθνική μας ηττήθηκε με το τελικό 80-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-36, 44-56, 71-80

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9, Λούντζης 4, Κώττας 13, Ντόρσεϊ 19, Μήτογλου 10, Μουράτος 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής, Σταμάτης 8, Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος.

Τουρκία (Ουρουγκάτα): Μπαϊράμ 4, Ουγκιουρλού 6, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 5, Μπαϊκάν, Κορκμάζ 28, Αράρ 7, Ολμάζ 3, Ουλουμπάι 5, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 16.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top