ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εννέα ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να… κατακτήσουν τον κόσμο, αλλά κατέληξαν στα αζήτητα!

Ο ένας θα γινόταν Μπέργκαμπ, ο άλλος Τζέραρντ, ο άλλος Λάμπαρντ… Θα σκαρφάλωναν, λέει, στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Έβερεστ. Τελικά, ούτε μέχρι τους… πρόποδες δεν έφτασαν!

Εννέα ποδοσφαιριστές «βαφτίστηκαν» ως το -περιβόητο- next big thing, αλλά κατέληξαν… big απογοήτευση και χάθηκαν από προσώπου γης.

Ιδού:

Ντάνι Κανταμάρτερι, Έβερτον

Στο πρόσωπό του, οι φίλοι της Έβερτον είδαν τον επιθετικό που θα μπορούσε να τους δώσει «αέρα» έναντι της μισητής αντιπάλου, Λίβερπουλ. Έπαιξε, άλλωστε, σκοράροντας και γενικά, «βγάζοντας μάτια», στο νικηφόρο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ τον Οκτώβρη του 1997, πιτσιρικάς ακόμα. Αλλά έμεινε εκεί. Έκανε… τουρ στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, κλείνοντας την καριέρα του στην Καρλάιλ το 2014. Ο απολογισμός του; Τραγικός…

inner

Ντέιβιντ Μπέντλεϊ, Άρσεναλ

Πέτυχε, σε ηλικία 20 ετών, το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ σε ένα ματς Κυπέλλου με τη Μίντλεσμπρο και έγινε ο… «νέος Μπέργκαμπ». Μιλάμε για ΤΗΝ ιεροσυλία. Σταμάτησε την καριέρα του πριν δύο χρόνια, μόλις στα 29 του χρόνια, γιατί, λέει, έχασε τη γοητεία του για το ποδόσφαιρο. Δεν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να έχασε το ποδόσφαιρο τη γοητεία του για αυτόν…

inner

 

Μάικλ Τζόνσον, Μάντσεστερ Σίτι

Για λίγο (ευτυχώς) μέσα στο 2006, αυτή η παραδοσιακή αγγλόφατσα απάλλαξε την ποδοσφαιρική κοινότητα από το αιώνιο ερώτημα: Τζέραρντ ή Λάμπαρντ; Στο Νησί είχαν πάθει την πλάκα τους με τον πιτσιρικά της Σίτι, που… ζαλισμένος από τις υπερβολές των Μέσων, το έριξε στον τζόγο και στο αλκοόλ. Μετά από 44 επαγγελματικές συμμετοχές, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 26 του (το 2012), για να επισκέπτεται με την ησυχία του τα καζίνο…

inner

Μάικλ Μανσιέν, Τσέλσι

Θα γινόταν, λέει, ο «νέος Ρίο Φέρντιναντ». Κουρεύτηκε και ανάλογα, ώστε να του μοιάζει. Αλλά, τελικά, μόνο στην… κώμη θύμιζε τον παλαίμαχο κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δόθηκε δανεικός σε ΚΠΡ και Γουλβς, μετακόμισε στη Γερμανία για χάρη του Αμβούργου και επέστρεψε στην Αγγλία το 2014 για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Το καλοκαίρι «έπαιξε» στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αλλά επέλεξε να γίνει συμπαίκτης του Βέλλιου.

inner

Νιλ Μέλορ, Λίβερπουλ

Μια καριέρα σε έναν μήνα! Τον Νοέμβριο του 2004 «κάρφωσε» την Άρσεναλ στις καθυστερήσεις με γκολάρα από τα 30 μέτρα και «συστήθηκε» (στην αρχική ενδεκάδα) ιδανικά στους φίλους της Λίβερπουλ. Δέκα μέρες αργότερα, έκανε το 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, ανοίγοντας τον δρόμο στον… Στίβεν Τζέραρντ για την επική πρόκριση των «κόκκινων» έναντι των Πειραιωτών, στα νοκ-άουτ του Champions League. Κάτι οι τραυματισμοί, όμως, κάτι το… ξεροκέφαλό του, δεν του επέτρεψαν να γίνει ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής που όλοι έβλεπαν σε αυτόν. Το 2011, στα 28 του, αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί στις Πρέστον (κυρίως), Γουίγκαν και Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

inner

 

Ζιλ Μπαρνς, Ντέρμπι

Πριν δέκα χρόνια, η Γιουβέντους κόντεψε να κάνει την «πατάτα» της ζωής της, φέρνοντας στο Τορίνο με… τρελά λεφτά τον 17χρονο, τότε, Τζαμαϊκανό, που μόλις είχε κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του στην Ντέρμπι. Οι Άγγλοι, ανέκαθεν ενθουσιώδεις, τον χαρακτήρισαν «επιθετικό που θα αφήσει εποχή» και λύσσαξαν για να αγωνιστεί στην εθνική. Και καλά έκαναν, θα πει κάποιος, αφού με την Κ-19 πέτυχε μέσα σε έναν χρόνο 7 γκολ σε 12 συμμετοχές! Αφότου πήρε μεταγραφή για τη Γουέστ Μπρομ, ωστόσο, ήρθε η κατιούσα και ουδέποτε η κλήση για τα… μεγάλα «λιοντάρια». Αγωνίστηκε, τελικά, με την εθνική της Τζαμάικα και πλέον, «βγάζει το ψωμί του» στους Βανκούβερ Γουάιτκαπς, στον Καναδά. Η Γιουβέντους τη γλίτωσε.

inner

Ματ Γιάνσεν, Μπλάκμπερν

Ήδη από το 1998, το 1 εκατ. λίρες που είχε δαπανήσει η Κρίσταλ Πάλας για να τον αγοράσει από την Καρλάιλ και η απόρριψη -από τον παίκτη!- της πρότασης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαν κάνει αίσθηση. Περισσότερη αίσθηση, όμως, έκαναν τα κατορθώματά του με τους «κυανέρυθρους» του Λονδίνου, καθώς πέτυχε 10 γκολ, «αναγκάζοντας», μόλις έναν χρόνο αργότερα, την Μπλάκμπερν να «σκάσει» 4,2 εκατ. για να τον ντύσει στα κυανόλευκα! Οι εμφανίσεις του έφεραν και την… κλήση του στο περίφημο προ-μουντιαλικό πάρτι του Ντέιβιντ Μπέκαμ και της Βικτόρια το 2002, αλλά ο Σβεν Γκόραν Έρικσον… θυμήθηκε τον Μάρτιν Κίον και ο Γιάνσεν έμεινε εκτός λίστας. Ποτέ δεν ξεπέρασε την κατάθλιψη που του προκάλεσε η απόφαση του Σουηδού προπονητή και από το 2002 και μετά, τον χάσαμε σε κάτι Ρέξαμ και ερασιτεχνικά σωματεία.

inner

Μάλκολμ Μάρτιν, Ντέρμπι

Αγωνίστηκε ως επιθετικός και φόρεσε τη φανέλα των Ντέρμπι, Μίντλεσμπρο και Λιντς. Αναγκάστηκε να κρεμάσει πρόωρα τα παπούτσια του λόγω τραυματισμών και το μέλλον του αποδείχθηκε πως ήταν τα… αμάξια! Πλέον, εργάζεται ως πωλητής στην Aston Martin. Στα highlight της καριέρας του, τα τρία γκολ σε στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν 2001-2002 στην Premier League, το ένα, δε, έδωσε και τη σπουδαία νίκη των «κριαριών» μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Γιουνάιτεντ. Αυτά…

inner

Ζερεμί Αλαντιέρ

Οι φίλοι της ΑΕΛ πιθανότατα τον θυμούνται. Η… ταλεντάρα του Βενγκέρ απέτυχε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις το 2011 και δεν ντύθηκε ποτέ στα βυσσινί. Λίγο καιρό νωρίτερα, «έπαιξε» και για τον Άρη. Στο Λονδίνο μετακόμισε σε ηλικία 16 ετών και όλοι πίστευαν πως θα μπει στη μεγάλη των… Γάλλων σχολή στους «κανονιέρηδες». Αμ δε! Έπαιξε 29 φορές από το 2001 έως και το 2007, όταν και πήρε μεταγραφή για τη Μίντλεσμπρο. Στο μεσοδιάστημα, δόθηκε δανεικός σε Σέλτικ, Γουέστ Χαμ και Γουλβς, αλλά και από τις τρεις «πέρασε και δεν ακούμπησε», λόγω των αμέτρητων τραυματισμών του και της γενικότερης αδιαφορίας που τον διακατείχε, για να κάνει κάτι καλό στην καριέρα του.

inner

To Top