Επέστρεψε στην κανονικότητα η Ντόρτμουντ

Μια βδομάδα μετά την ταπεινωτική ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ επικράτησε εύκολα 3-0 της Στουτγάρδης και βρήκε λίγη από τη χαμένη της αυτοπεποίθηση επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Βασικός σε όλο το 90λεπτο ο Παπασταθόπουλος.

Όσο χρειάστηκε για να πάρει μια εύκολη νίκη και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά το ταπεινωτικό 6-0 από τη Μπάγερν στο γερμανικό «Klassiker», έπαιξε η Ντόρτμουντ. Απέναντι στη Στουτγάρδη, για το ματς της 29ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο «Signal-Iduna-Park», η ομάδα του Πέτερ Στέγκερ άργησε να πάρει μπρος, ωστόσο μετά το τυχερό γκολ του Πούλισιτς στο 38′ όλα βρήκαν το δρόμο τους για τους γηπεδούχους.

Μέχρι το φινάλε, οι «κίτρινοι» διατήρησαν άνετα τον έλεγχο και αξιοποίησαν δύο ακόμη ευκαιρίες για να πάρουν εύκολα το «τρίποντο» που τους διατήρησε στην 3η θέση αλλά παράλληλα μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη Σάλκε (σ.σ. έχασε στο Αμβούργο) στον ένα βαθμό. Στο 48′ ο Μπατσουαγί έγραψε το 2-0 μετά από έξοχη συνεργασία του με τον Σαχίν, για το 7ο γκολ του σε 9 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ στο 59′ ο Φίλιπ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με κοντινό «ριμπάουντ» έπειτα από δικό του σουτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τη Στουτγάρδη μετά από 8 ματς (σ.σ. 5 νίκες, 3 ισοπαλίες) από όταν την ανέλαβε ο Ταϊφούν Κορκούτ στα τέλη Γενάρη, αποτέλεσμα πάντως που την άφησε αρκετά πίσω στη μάχη για την έξοδο στο Europa League. Άλλωστε, η παράδοσή της στο συγκεκριμένο γήπεδο μόνο θετική δεν είναι, αφού τελευταία φορά που έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Βεστφαλία ήταν το 2007.

To Top