ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσημο: Ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ με κάθε επισημότητα είναι από σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως ανακοίνωσε ο ιστορικός σύλλογος της Αγγλίας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ πολλών μηνών, είναι πλέον το νέο αφεντικό του συλλόγου της Championship ενώ όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση, θέση στην ομάδα θα έχουν οι Σωκράτης Κομινάκης και Γιάννης Βρέντζος.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, χρέη προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θα έχει ο Νίκολας Ράνταλ, που αποδέχθηκε την πρόταση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

«Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε την Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στην κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που έχουμε επιτύχει στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας και μία με περήφανη ιστορία στο εθνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά αυτές τις ένδοξες ημέρες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το… κόκκαλο και αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι.

Θέλουμε να αναγεννήσουμε τις επιτυχίες της Φόρεστ και δεσμευόμαστε πως θα μείνουμε στην ομάδα για μεγάλο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια επαγγελματική διοίκηση και πάνω από όλα τους καλύτερους δυνατές ποδοσφαιριστές και το καλύτερο επιτελείο», κατέληξε.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η Σαμάνθα Γκόρντον θα παραμείνει στην ομάδα ως επικεφαλής των οικονομικών θεμάτων, ενώ ο Ντέιβιντ Κουκ (σσ. είχε παρόμοια θέση στην Etihad Airways) θα είναι ο επικεφαλής στο εμπορικό τμήμα.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται παράλληλα ότι προπονητής της ομάδας θα μείνει ο Μαρκ Γουόρμπαρτον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοινώνει την απόκτηση των μετοχών από την κοινοπραξία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενός Έλληνα εφοπλιστή, επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας, του Ολυμπιακού, και του Σωκράτη Κομινάκη, ενός Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή, που προηγουμένως διετέλεσε ανώτερο στέλεχος σε πολλές πολυεθνικές εταιρείες. Η ολοκλήρωση της αγοράς του 100% των μετοχών της ομάδας, προκύπτει και από τον έλεγχο της Football League στο επιχειρηματικό πλάνο που κατατέθηκε για την ομάδα. Η Football League διενήργησε ένα τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών και κατέληξε ότι κανένα από τα πρόσωπα που σχετίζονται δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη δοκιμασία.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

«Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε την Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στην κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαστε επίσης περήφανοι να ανακοινώσουμε την πρόσληψη του Νίκολας Ράνταλ, ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών δικηγόρων στην Αγγλία, στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Ο Νίκολας ξέρει την ποδοσφαιρική βιομηχανία όσο λίγο και έχει αποδεχθεί την πρόταση να έρθει στην ομάδα στο ρόλο του προέδρου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, και πλέον ο νέος μεγαλομέτοχος της Νότιγχαμ Φόρεστ, έχει στενούς δεσμούς με την Αγγλία. Φοίτησε σε λύκειο και Πανεπιστήμιο στην Αγγλία και άρχισε την επιτυχημένη του καριέρα στη διεθνή ναυτιλία στο Λονδίνο πριν αγοράσει τους πρωταθλητές Ελλάδας το 2010. Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925, είναι ο μεγαλύτερος και πιο πετυχημένος σύλλογος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει 44 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα Ελλάδας και 4 Σούπερ Καπ. Τερμάτισαν τη φετινή σεζόν ως πρωταθλητές για έβδομη συνεχόμενη φορά υπό την ηγεσία του Μαρινάκη. Υπό την ηγεσία του Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη στην ιστορία του: Σήμερα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις 25 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top