ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επική ανατροπή από την Σάκκαρη και πρόκριση στους “32” του Γουίμπλεντον!

Η θαρραλέα Μαρία Σάκκαρη έκανε φοβερή ανατροπή κόντρα στην Κριστίνα Πλίσκοβα και πέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον τρίτο γύρο Grand Slam!

Με εκπληκτική εμφάνιση, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-7(6), 6-4, 6-4 της 25χρονης Τσέχας (Νο.44) και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Wimbledon, όπου θα παίξει με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Τζο Κόντα και την Ντόνα Βέκιτς.

Και να φανταστεί κανείς ότι όλα έδειχναν ότι θα έχανε το ματς σε straight sets, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1 στο δεύτερο σετ και η Πλίσκοβα είχε μπρέικ πόιντ για το 5-1!

Η Μαρία, όμως, δεν έχασε την πίστη της και κατάφερε να πάρει πέντε γκέιμ στη σειρά, αφού είχε αρχίσει πλέον να διαβάζει καλύτερα το σερβίς της αντιπάλου της και να βρίσκει παράλληλα τα δικά της χτυπήματα.

Έφερε, λοιπόν, το ματς στα ίσα και μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στο τρίτο σετ, σε αντίθεση με την Πλίσκοβα που έδειχνε να έχει χάσει τις δυνάμεις της.

Βλέποντας, μάλιστα, ότι η Τσέχα δεν μπορεί να κινηθεί με ευκολία στο court, η Μαρία την… παίδεψε με τα drop shots της και πήρε πολλούς πόντους χάρη σε αυτά..

Έχοντας πια τον έλεγχο του ρυθμού, σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (4-2) και παραλίγο να σπάσει και δεύτερη φορά το σερβίς της Πλίσκοβα, αφού προηγήθηκε με 15-40 στο έβδομο γκέιμ.

Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει τελικά το μπρέικ, αλλά διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα χτύπημά της στο 30-40 που φάνηκε να είναι μέσα, αλλά δόθηκε άουτ. Ευτυχώς, όμως, δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της!

Η αριστερόχειρας τενίστρια πίεσε στη συνέχεια τη Μαρία και βρέθηκε μπροστά με 0-40 στο 4-3, ωστόσο η 21χρονη Ελληνίδα έσβησε και τα τρία πόιντ, όπως και το τέταρτο που ήρθε αμέσως μετά.

Υπερασπίστηκε τελικά το σερβίς της και η Τσέχα μείωσε μετά σε 5-4, οπότε η Μαρία πήρε τις μπάλες στα χέρια της για να σερβίρει και να καθαρίσει το ματς.

Πράγματι, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, «έγραψε» το 2-1 μετά από προσπάθεια σχεδόν 2.5 ωρών και έχει το δικαίωμα να βλέπει ακόμα πιο μακριά!

Θυμίζουμε ότι η Σάκκαρη, Νο.101 στον κόσμο, είχε περάσει φέτος και στον τρίτο γύρο του Australian Open. Και είναι η πρώτη Ελληνίδα μετά τη Λένα Δανιηλίδου το 2005 που προκρίνεται στον τρίτο γύρο του Wimbledon!

Έχει αποδείξει ότι είναι γεννημένη για τη μεγάλη σκηνή η Μαρία!

Πηγή: sdna.gr

 

To Top