Επική νίκη του Ρικιάρντο στη Σανγκάη

Χάρη στην εκπληκτική τακτική της Ρεντ Μπουλ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πήρε την «ανέλπιστη» νίκη στην Κίνα, αφήνοντας δεύτερο τον Μπότας και τρίτο τον Ράικονεν. «Χαμός» με τον Φερστάπεν που κατέστρεψε τον αγώνα του Φέτελ.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, «βυθίζεται» ο Ράικονεν

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και δόθηκε η εκκίνηση, ο poleman Φέτελ πλάγιασε αρκετά προκειμένου να διασφαλίσει πως θα παραμείνει πρώτος, ωστόσο αυτή του η κίνηση έκοψε τη φόρα του 2ου Ράικονεν, ο οποίος έχασε τη θέση του τόσο από τον Μπότας, όσο και από τον Φερστάπεν κι έπεσε 4ος, μπροστά από τον Χάμιλτον που ξεκίνησε αρκετά «χλιαρά».

Πιο πίσω ο Ρικιάρντο έδινε μάχη για να μείνει μπροστά από τον Μάγκνουνσεν, την στιγμή που ο Φερνάντο Αλόνσο πάλευε να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα (από 13ος που ξεκίνησε).

Και μπορεί, στις μπροστά θέσεις, η θεωρία να έλεγε πως σε ρυθμό αγώνα ευνοούνται η Μερσέντες, όμως ο Φέτελ φρόντιζε ν’ αποδείξει πως η πράξη είναι εντελώς άλλη υπόθεση: κερδίζοντας σταθερά χρόνο άνοιγε την διαφορά του από τον Μπότας, φτάνοντάς την στον 15ο γύρο πάνω από 3.5 δευτερόλεπτα.

Και άπαντες περίμεναν τα πρώτα πιτ…

Ώρα για πιτ, ώρα για αγωνιστική «αυτοκτονία» της Φεράρι

Με τον Οκόν ν’ ανοίγει το χορό των πιτ στον 12ο γύρο, το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στο πότε θα μπουν οι 3 «μεγάλοι» στα πιτ. Πρώτες μπήκαν οι δύο Ρεντ Μπουλ στον ίδιο γύρο για να βγάλουν την soft γόμα και να βάλουν τη μέση.

Ακολούθησαν Χάμιλτον και Μπότας με την ίδια τακτική στον 19ο και 20ο γύρο αντίστοιχα, με τη Φεράρι να… πυροβολεί οικειοθελώς τα πόδια της αργόντας χαρακτηριστικά να βάλει μέσα τον πρωτοπόρο Φέτελ (κι αυτός για τη μέση), με αποτέλεσμα όταν βγήκε στον 23ο να είναι πίσω από τον Μπότας!

Με αυτά τα δεδομένα στην Σκουντερία αποφάσισαν να «θυσιάσουν», σ’ εκείνο το σημείο, τον Ράικονεν, αφήνοντάς τον μέσα στην πίστα με την soft, προκειμένου να παίξει… άμυνα για χάρη του team-mate του.

Ο Φινλανδός έπαιξε άριστα το ρόλο του και κράτησε μέχρι το 30ο πέρασμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Φέτελ να κολλήσει πίσω από τον Μπότας και να διεκδικήσει τη νίκη.

Αυτό που κανείς δεν υπολόγιζε, όμως, ήταν η Τόρο Ρόσο…

Ο Γκασλί «σουβλίζει» τον team-mate του, οι Ρεντ Μπουλ βγάζουν άσο από το μανίκι

Στον 31ο γύρο έφτασε η στιγμή να διαταραχθούν οι ισορροπίες: ο Γκασλί σε μια παντελώς ανεξήγητη ενέργεια πήγε να περάσει τον Χάρτλεϊ, τον… κοπάνησε πληγώνοντας και τις δύο Τόρο Ρόσο, με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστεί να μπει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα.

Εκεί, οι δύο Ρεντ Μπουλ έδρασαν αστραπιαία: βάζοντας άμεσα μέσα και τα δυο της μονοθέσια τους φόρεσε την soft, η οποία ήταν, φυσικά, απείρως ταχύτερη από την μέση που φορούσαν Μερσέντες και Φεράρι.

Κάπως έτσι, όταν το Α.Α. αποχώρησε 5 γύρους αργότερα- και με δεδομένο πως κανείς εκ των άλλων δεν άλλαξε ελαστικά- ξεκίνησε το πάρτι…

Πηγή: sdna.gr

To Top