ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για λίγα εκατοστά, η τραγωδία στην εθνική οδό…

Πολλά ρεπορτάζ είδαν το φως της δημοσιότητας για το δυστύχημα που συγκλονίζει την Ελλάδα: Η ταχύτητα 200 χλμ της Πόρσε, ο λόγος απώλειας ελέγχου του αυτοκινήτου κι οι μοιραίες συγκυρίες.

Διαβάστε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά:

“Για λίγα ίσως εκατοστά έχασαν την ζωή τους τα περισσότερα από τα θύματα στο τραγικό συμβάν της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Η Πόρσε που μπήκε στο χώρο του παρκινγκ “περιστρεφόμενη” – μετά από απώλεια ελέγχου -για ελάχιστη απόσταση δεν κτύπησε στο διαχωριστικό εθνικής οδού και του δρόμου που οδηγεί στις τουαλέτες .

Αν κτύπαγε εκεί μετά θα προσέκρουε σε διάφορα γύρω τοιχία, από τις διαδοχικές προσκρούσεις θα ανακοπτόταν η ταχύτητα της και ίσως να μην κτυπούσε καθόλου ή με μικρή ταχύτητα το ΙΧ όπου βρισκόταν η 33χρονη γυναίκα (σύζυγος υπαλλήλου ΕΥΔΑΠ) και το τριών ετών αγοράκι τους.

Ίσως έτσι θα  απέφευγαν τα θανατηφόρα τραύματα κι οι επιβάτες του πολυτελούς αυτοκινήτου. Ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε έτρεχε με ταχύτητα τουλάχιστον 200 χιλιομέτρων την ώρα και πιθανόν αποφάσισε τελευταία στιγμή να εισέλθει στο πάρκινγκ  γι αυτό και ίσως έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

 Δεν υπάρχουν ενδείξεις ολισθηρότητας του δρόμου. Δυστυχώς σε εκείνο το σημείο της εθνικής οδού που είναι μεγαλη ευθεία οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και σημειώνονται τροχαία ατυχήματα με καραμπόλες ή ακόμη και με ΙΧ που εκτοξεύονται λόγω μικροπροσκρούσεων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας”.

Αυτό επισήμαναν στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά κι ο ειδικός αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων κ Παναγιώτης Μαδιάς  σχετικά με τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών. Στο ατύχημα έχασαν την ζωή τους οι δύο επιβάτες της Πόρσε (δύο σπουδαστές, ο οδηγός ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo ) που κατευθυνόταν στην Αράχοβα καθώς κι η σύζυγος κι ο μικρός γιος του δημοσίου υπαλλήλου που είχε κατέβει για να εισέλθει στην τουαλέτα του πάρκινγκ.

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι στο αρχικό  τμήμα του τροχαίου, δηλαδή τους λόγους εκτροπής της Πόρσε , δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου οχήματος, αφού από την ανάλυση των βίντεο προκύπτει ότι το κοντινότερο όχημα στο μοιραίο ΙΧ βρισκόταν πίσω του σε απόσταση περίπου 800-1000 μέτρων. Ωστόσο εξετάζουν καταγραφές από τις κάμερες σε άλλο σημείο του εθνικού δικτύου για να  προσδιορίσουν την ταχύτητα της Πόρσε.

To Top