ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνες καταστροφής στην Ιταλία: Ενας νεκρός και 10 τραυματίες από τους σεισμούς (video)

Ένας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου που συνδέεται με τη σειρά σεισμικών δονήσεων που έπληξαν χθες βράδυ την κεντρική Ιταλία.

Παράλληλα, περίπου δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εθελοντές ανέφεραν ότι ένα παιδί έχει τραυματισθεί εξαιτίας κατάρρευσης κτίσματος στην κωμόπολη Καμερίνο.

Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις

Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4, 5,9 και 5,6 Ρίχτερ «χόρεψαν» χθες την κέντρική Ιταλία και συγκεκριμένα τις πόλεις Visso, Ussita και Castel Santangelo Sul Nera.

Παράλληλα, μέχρι τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, οι μετασεισμικές δονήσεις στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια είχαν ξεπεράσει τις εξήντα.

Ζημιές στην πόλη Καμερίνο

Στην πόλη Καμερίνο σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Καμπαναριό εκκλησίας κατέρρευσε πάνω σε οίκημα, αλλά ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Μόνον ένας κάτοικος τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά η κατάστασή του δεν προκαλεί ανησυχία.

Στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο σπουδάζουν πολλοί ιταλοί και ξένοι φοιτητές, οι οποίοι, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι καλά.

Οι αυτοψίες και οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζονται, πάντως, σε πολλές περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο στις 19:11, στις 21:00 και στις 21:18 χθες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Επιθυμώ να ευχαριστήσω όσους εργάζονται κάτω από τη βροχή στις περιοχές του σεισμού. Όλη η Ιταλία αγκαλιάζει σφιχτά τους κατοίκους που επλήγησαν και πάλι».

πηγή: iefimerida.gr

To Top