ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαφάνιση ή αρπαγή; Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ για τη μικρή Μαρία

Η εκδοχή του μικρού θηλυκού… Τομ Σόγιερ είναι η επικρατέστερη από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας που βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων με μικρά δείγματα ασιτίας και αφυδάτωσης. Στις 11:00 το πρωί οι γονείς της που κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου, μεταφέρθηκαν αρχικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Από την εξέταση των γιατρών δεν προκύπτει κανένα σημάδι ή ενδείξεις βίαιης απομάκρυνσης που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο της αρπαγής της. Ειδικός παιδοψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., που την προσέγγισε με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να διακρίνει αν όσα λέει η μικρή προκύπτουν από φόβο ή κάποια απειλή, δεν διαπίστωσε τέτοιες ενδείξεις. Η περιγραφή της ότι χάθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους γονείς της για να παίξει με κάποιο σκυλάκι και ένα αλογάκι γίνεται πιστευτή, προς το παρόν. Το μικρό κορίτσι ανέφερε ότι όταν αποφάσισε να καλέσει σε βοήθεια τους γονείς της ήταν ήδη μακριά και κανείς δεν την άκουγε. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κοριτσάκι ακολούθησε έναν δασικό δρόμο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος καταλήγει στη Λ. Αθηνών, πολύ κοντά στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου όπου εντοπίστηκε. Το μοναδικό σημείο στην υπόθεση που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι η αναφορά της ότι κοιμήθηκε κοντά στο σημείο που βρέθηκε, το οποίο όμως έχει αρκετή κίνηση, κάτι που προκαλεί εντύπωση πως πέρασε απαρατήρητο ένα ασυνόδευτο μικρό κορίτσι.

Οι διωκτικές αρχές είναι αναγκασμένες να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα συλλέγοντας από τα σημεία στα οποία είναι πιστοποιημένη η παρουσία της Μαρίας, δείγματα γενετικού υλικού για να αποκλειστεί η πιθανότητα ύπαρξης τρίτου ατόμου. Το ίδιο έγινε και με τα ρούχα της μικρής Μαρίας, ενώ εξετάζονται τα βίντεο από τις κάμερες των λιγοστών καταστημάτων στην περιοχή. Η 4χρονη όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, που ήταν, εκείνη απάντησε στο δάσος, και σε άλλη ερώτηση τι ήθελε εκεί, αποκρίθηκε πως χάθηκε και δεν έβρισκε τη μητέρα της, ενώ φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε πως θα γυρίσει πίσω.

Η μάντρα αυτοκινήτων του πατέρα της μέσα από την οποία χάθηκε, περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως «λαβύρινθος», ο οποίος εξερευνήθηκε από σκυλιά, θερμικές κάμερες και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, ενώ κατέληγε σε έναν μικρό γκρεμό και αριστερά της υπήρχε ο δασικός δρόμος που εικάζεται ότι ακολούθησε το μικρό κορίτσι. Τις ώρες των ερευνών δεν παρατηρήθηκαν κινήσεις ανθρώπων, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να αποκλείουν κατά μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο τυχαίας αρπαγής της.

Ο άνδρας του Λιμενικού Σώματος, την βρήκε να περπατά στη Λ. Αθηνών, διέκρινε ότι τα χαρακτηριστικά της ταίριαζαν με το χαμένο κοριτσάκι, και φώναξε το όνομά της. Η μικρή ανταποκρίθηκε, έβαλε τα κλάματα και του είπε ότι έχασε τη μαμά του. Οι αναφορές του παππού της Μαρίας για αντιδικία με έναν Ρομά τις προηγούμενες ημέρες εξετάζονται, ωστόσο οι αστυνομικοί και ο πατέρας της μικρής φαίνεται να μην την συσχετίζουν.

Τα πρώτα λόγια της Μαρίας

Πεινάω και διψάω, είπε η μικρή Μαρία στον πρώτο αξιωματικό που είδε μπροστά της όταν έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Αρχικά οι αστυνομικοί της έδωσαν λίγο τσουρέκι και νερό, όταν η μικρή τους είπε πως κυνηγούσε το σκυλάκι του παππού και το μικρό άλογο που υπήρχε εκεί στην αποθήκη και πως ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει έφυγε μακριά από τους δικούς της.

Οι αστυνομικοί την άφησαν να μιλά μόνη της, και τη ρώτησαν μόνο αν κάποιος άγνωστος την είχε βάλει σε αυτοκίνητο ή κάποιο σπίτι, για να πάρουν συνεχόμενες αρνητικές απαντήσεις. «Περπατούσα μόνη μου στα χωράφια. Κάποια στιγμή κουράστηκα και ξάπλωσα στα χορτάρια. Κοιμήθηκα και μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατώ» φαίνεται να λέει το τετράχρονο κορίτσι.

Η απόσταση που φαίνεται να διένυσε η μικρή Μαρία κυμαίνεται από 2,5 έως 4 χιλιόμετρα καθώς δεν κινήθηκε μόνο στον δασικό δρόμο αλλά στα χωράφια και το δάσος. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα δυνατό και τυχερό παιδί, καθώς είχε ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης, ενώ δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με αδέσποτα σκυλιά.

Πηγή: Thetoc.gr

To Top