ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Το τελευταίο τηλεφώνημα του «καμικάζι» – «Μάνα συγχώρεσέ με»

Μία συγκλονιστική πληροφορία διέρρευσε από τις αρχές της Λιβύης αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρίνα από τον 22χρονο Σαλμάν Αμπέντι. Ο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα του, 15 λεπτά πριν ανατιναχθεί, ζητώντας από εκείνη να τον συγχωρέσει για την πράξη που ήταν αποφασισμένος να εκτελέσει.

«Μάνα σύγχωρεσέ με», φέρεται να είπε ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο σε 22 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 119, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, όταν ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 22χρονος καμικάζι είχε πείσει τους γονείς του να του επιστρέψουν το διαβατήριό του. Αφού τους ευχαρίστησε γι’ αυτό, ζήτησε από τη μητέρα του να τον συγχωρήσει και 15 λεπτά μετά, εκτελούσε την τελευταία του αποστολή.

Τόσο η μητέρα, όσο και τα τρία αδέλφια του δράστη, προσήχθησαν από τις αρχές της Λιβύης για ανάκριση. Όπως διέρρευσε, η μητέρα δήλωσε στους ανακριτές ότι ο γιος της έφυγε από τη Λιβύη για την Αγγλία μόλις τέσσερις ημέρες πριν πραγματοποιήσει την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρίνα, δηλαδή την Παρασκευή.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο πατέρας είχε στην κατοχή του τα διαβατήρια όλων των παιδιών. Ο Σαλμάν, ωστόσο, τον έπεισε να του το δώσει πίσω, προκειμένου να μεταβεί στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας και να πραγματοποιήσει την τελετή Umrah.

Ο 22χρονος ωστόσο δεν ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία, αλλά στη Βρετανία, όπου λίγα 24ωρα μετά, συγκλόνισε τον κόσμο και θύμισε ότι από την τρομοκρατία του συγκεκριμένου τύπου, κανείς δεν εξαιρείται.

πηγή: protothema.gr

To Top