ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηράκλειο: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα των 9,5 Ρίχτερ

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα προσπαθήσει να βρει την άκρη – Θα καταθέσει και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. 

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε σήμερα εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, κ. Θανάση Γαλήνα, για κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το δημοσίευμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο «επίκειται» και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο «ισοπεδωτικός σεισμός μεγέθους 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη». Το δημοσίευμα επικαλούνταν κοινές δηλώσεις του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, καθώς και ενός Ιταλού σεισμολόγου.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα αναζητήσει τα «ηλεκτρονικά ίχνη» της ιστοσελίδας που ανάρτησε το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθεί να καταθέσει και ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο κ. Λέκκας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα προβάλλοντας δύο κύρια επιχειρήματα, αφενός ότι οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν σεισμούς τέτοιων μεγεθών και αφετέρου ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει ποτέ συνεργαστεί με τον αλλοδαπό σεισμολόγο – εάν φυσικά το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό – που επικαλείται το εν λόγω ψευδές δημοσίευμα.

Πηγή: protothema.gr

To Top