ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μεταγραφή της… χρονιάς: Από ανδρική ομάδα στο Βέλγιο, σε γυναικεία ομάδα στην Ιταλία!

Γεννήθηκε ως… Ροντρίγκο, αλλά πλεον την αποκαλούν… Τίφανι – Ως Τίφανι ξεκίνησε την σεζόν σε ανδρική ομάδα βόλεϊ στο Βέλγιο, αλλά χθες έκανε ντεμπούτο στην Α2 Γυναικών Ιταλίας

Στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού τα τελευταία χρόνια συχνά, πυκνά προκύπτουν ιστορίες με αθλητές που έκαναν αλλαγή φύλλου με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί… αναστάτωση για την κατηγορία στην οποία πρέπει να αγωνίζονται.

Ωστόσο η κοινωνία του Ιταλικού βόλεϊ πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πραγματικά μοναδική περίπτωση που κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθει.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Palmi Volley στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών η Τίφανι Περέιρα Ντε Αμπρέου η οποία αν και ήρθε από τον πάγκο στα μισά του πρώτου σετ, με 28 πόντους και φοβερά στατιστικά (25/52 επιθέσεις, 2 άσους, 1 μπλοκ) οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-1.

inner

Στην αρχή της φετινής σεζόν η Τίφανι αγωνίζονταν με το ίδιο όνομα (δεν το αναφέρουμε τυχαία) στο Βέλγιο, πριν μετακομίσει στην Ιταλία. Μέχρι εδώ όλα καλά και προφανώς θα αναρωτιέστε τι το περίεργο υπάρχει σ’ αυτή την ιστορία.

Η λεπτομέρεια που κάνει όλη τη διαφορά έχει να κάνει με το ότι η Τίφανι έπαιζε στο Βέλγιο με τη φανέλα της JTV Dero Zele-Berlare η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών!!!

Βλέπετε η Τίφανι ήρθε στον κόσμο στις 29 Οκτωβρίου 1984 και βαφτίστηκε Ροντρίγκο, ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ ως Ροντρίγκο, έκανε καριέρα ως Ροντρίγκο (φτάνοντας να φορέσει τη φανέλα της γαλλικής Παρί) ώσπου πέρσι αποφάσισε να γίνει… Τίφανι.

inner

Στο Βέλγιο όπου αγωνίζονταν τα τελευταία χρόνια τον (ή την αν προτιμάτε) ήξεραν και έτσι βρήκε συμβόλαιο, αλλά μόλις δέχθηκε την πρόταση από γυναικεία ομάδα της Ιταλίας μάζεψε τα πράγματα της και έφυγε.

Η Palmi Volley κατέθεσε το συμβόλαιο της μαζί με μία σειρά νομικών εγγράφων για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις, οι οποίες όμως προκάλεσαν μια καθυστέρηση στην έκδοση του δελτίου τους. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η Τίφανι έπαιξε χθες, η ιταλική λίγκα έχει απευθύνει σχετικό ερώτημα στην ιταλική Ολυμπιακή επιτροπή, αλλά και την ιταλική ομοσπονδία ζητώντας… κατευθύνσεις.

inner

Πηγή: protothema.gr

To Top