Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση bullying της 15χρονης στον Εύοσμο (video)

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία μια 15χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθήτριες, στον Εύοσμο, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην καταγγελία προέβησαν οι γονείς της ανήλικης, κάνοντας λόγο για δύο περιστατικά ξυλοδαρμού σε βάρος της κόρης τους -εκ των οποίων το ένα αναρτήθηκε στο TikTok- αλλά και συνεχές bullying που υφίσταται από ομάδα ανήλικων κοριτσιών, επειδή «είναι καλή μαθήτρια». Καταγγέλλουν δε, ότι απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές εκπαίδευσης αλλά περιορίστηκαν σε απλή επίπληξη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα πρωτοδικών Παναγιώτα Γκίγκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία και να εντοπιστούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν οι πράξεις τη απειλής, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παράβασης καθήκοντος (συνδέεται με τους εκπαιδευτικούς που έγιναν αποδέκτες της καταγγελίας).

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ομηρία καθηγήτριας του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών (video)

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε περιστατικό που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, όταν καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι κρατήθηκε όμηρος επί τρεις ώρες στο γραφείο της από ομάδα φοιτητών, επειδή «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πρώτη θα καταθέσει η καθηγήτρια Ψυχολογίας

Η παραγγελία δόθηκε προς την Αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια που διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

«Ήταν ένα γεγονός πραγματικά αηδιαστικό»
Χθες, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου έκανε λόγο για τραμπουκισμό και δήλωσε: «Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάει στο γραφείο της καθηγήτριας Ψυχολογίας και να της επιβάλει την αναβαθμολόγηση των γραπτών» περιγράφει ο κ. Παπαϊωάννου. «Ήταν ένα γεγονός πραγματικά αηδιαστικό, ένα γεγονός έξω από κάθε λογική», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το χάος που προκάλεσε η χιονόπτωση

Ποινικές ευθύνες για τα σημαντικότατα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση των προηγούμενων δύο 24ωρων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις φθορές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ και διανομής θερμότητας -μέσω αερίου- στο καταναλωτικό κοινό της πόλης, ερευνά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, ο εισαγγελέας έδωσε έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστο Καραγιάννη. Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης, θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο, σύμφωνα με το protothema.gr.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά, όπως επίσης ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις. Εξάλλου, ζητεί να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο πταισματοδίκης καλείται να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, σωματείων ΤΑΞΙ, συλλόγων καταναλωτών και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να εισφέρει στοιχεία στην έρευνα. Εξάλλου, καλείται να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα κι εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να λάβει απ’ αυτούς ανωμοτί καταθέσεις.

To Top