ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λόφοι σκουπιδιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι καταλήψεις από συμβασιούχους εργαζόμενους του ΟΤΑ στο αμαξοστάσιο του κεντρικού δήμου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη καθώς και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων(ΣΜΑ), στην περιοχή του Φοίνικα με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί λόφοι σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης.

Για δεύτερη ημέρα, οι συγκεντρωθέντες δεν αφήνουν κανένα απορριμματοφόρο να εκτελέσει δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων, με αποτέλεσμα αρκετοί κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, όπως αναφέρει το cnn.gr. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές του κέντρου, λόγω και των καταστημάτων εστίασης.”Οι συγκεντρωθέντες συμβασιούχοι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει στους δρόμους για αποκομιδή, παρά το γεγονός ότι η καθαριότητα θα έπρεπε να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

Τα μόνα δέκα οχήματα που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να βγουν το πρωί από το αμαξοστάσιο ήταν αυτοκίνητα για τη μεταφορά των ΑμΕΑ, για τους παιδικούς σταθμούς και τα νοσοκομειακά απόβλητα.

Οι συμβασιούχοι συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ και διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ακυρώνεται η παράταση των συμβάσεων τους, ενώ δεν έχουν λάβει και δεδουλευμένα.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης περιμένει να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση για να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων. “Στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η απεργία, το αμέσως επόμενο λεπτό θα ξεχυθούμε στους δρόμους για να μπορέσει να μπει μια τάξη στην πόλη”, πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

To Top