ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οδομαχίες σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο – Ένταση σε αρκετές πόλεις

Συγκρούσεις και οδομαχίες της αστυνομίας με αναρχικούς σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό της αστυνομίας πριν από 8 χρόνια, στην περιοχή των Εξαρχείων, στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα υπάρχουν οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και αναρχικών, ενώ ορισμένοι τοποθέτησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Στην Κρήτη υπήρξαν συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές και αναρχικούς, καθώς και ζημιές σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες. Στην Πάτρα αντιεξουσιαστές πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και στα Χανιά ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της αστυνομίας, αλλά και πολιτικά μηνύματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Οδοφράγματα και φωτιές σε κάδους στη Θεσσαλονίκη

Αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα επί της Εγνατίας οδού, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους. Ορισμένοι από αυτούς προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, οι διαδηλωτές μετακινήθηκαν στην οδό Ιασωνίδου και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους, ενώ η πορεία κατευθύνθηκε προς την Καμάρα.

Συγκρούσεις αστυνομίας και αναρχικών στο Ηράκλειο της Κρήτης

Μάχη αστυνομικών – διαδηλωτών ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου, στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ανριεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ με την Αστυνομία να απαντά με χρήση κροτίδων κρότου λάμψης, ενώ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά. Ένταση επικράτησε και στην περιοχή του ΟΤΕ. Μεταξύ άλλων, τα Δικαστήρια Ηρακλείου έγιναν ακόμη μία φορά αποδέκτης φθορών καθώς οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές.

Συνθήματα και ένταση στα Χανιά

Λίγο μετά τις 8 ολοκληρώθηκε η πορεία φορέων και συλλογικοτήτων στα Χανιά για την επέτειο μνήμης για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, ενώ λίγο μετά τις 7.30 πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων. Οι διαδηλωτές φώναξαν πολιτικά συνθήματα ενάντια στην ασκούμενη πολιτική, την κυβέρνηση, την Ε.Ε., το ΔΝΤ. Επίσης ακούστηκαν και συνθήματα εναντίων της αστυνομίας. Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να προκληθεί κάποιοι πρόβλημα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ έντονη τόσο με άντρες με εξάρτηση ΜΑΤ, όπως επίσης και με μεγάλη δύναμη προσωπικού της Ασφάλειας.

Μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας

Αντιεξουσιαστές πέταξαν στο Δικαστικό Μέγαρο «βόμβες» με μπογιά, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι αντιεξουσιαστές σχεδόν έβαψαν την πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου και τα σκαλιά, ενώ απομακρύνθηκαν δίχως να τους ενοχλήσει κανένας.

Σε συναγερμό αστυνομία και πυροσβεστική στον Βόλο

Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής στην πόλη του Βόλου, καλύπτοντας το ενδεχόμενο επεισοδίων στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτή την ώρα, στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αντιεξουσιαστών και απλών πολιτών, η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, στην συμβολή των οδών Αναλήψεως και Ιωλκού, άγνωστοι έσπασαν κάμερα τραπεζικού υποκαταστήματος.

Πηγή: Protothema.gr

To Top