ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που «ανασταίνει» επιχειρήσεις

Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι Ελληνοαμερικάνος επενδυτής και επιχειρηματίας. Είχε στην ιδιοκτησία του την Pabst Brewing μέχρι το 2014, οπότε και την πούλησε για 750 εκατομμύρια δολάρια τριπλασιάζοντας το αρχικό κεφάλαιο επένδυσης.

Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται σε 2,5 δισ. δολάρια.

Είναι στη λίστα Forbes 400, με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική και φυσικά ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους Έλληνες ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το ellines.com: “Η οικογένεια του μετακόμισε από την Ελλάδα στην Αμερική όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο  Babson College στην Μασσαχουσέτη, ένα από τα κορυφαία κολέγια στον κόσμο στον τομέα των επιχειρήσεων.

Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο για την ικανότητα του να «αναβιώνει» και να αυξάνει την αξία παραδοσιακών προϊόντων όπως: Duncan Hines, Bumblebee Tuna, Chef Boyardee, Vlassic, Celeste, Aunt Jemima, Mrs. Pauls, Lender’s Bagels, Perrier Jouet & Mumms Champagnes, Gulden’s Mustard, Armour, Van De Kamp, Swanson, Hungry Man και Ghiradelli Chocolate, προϊόντα ιδιαιτέρως δημοφιλή στην Αμερική. Στη συνέχεια, έχοντας πολλαπλασιάσει την αξία τους, πουλά συνήθως της εταιρίες.

Είναι πολύ ενεργός στα θέματα της ομογένειας και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας (National Hellenic Society)”.

To Top