ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μάνδρας: Είμαστε ακόμα χωρίς νερό, δεν έχει έρθει κανείς!

Τραγική είναι η κατάσταση για τους κατοίκους της Μάνδρας, δυο μέρες μετά τις φονικές πλημμύρες που στοίχισαν την ζωή σε 16 συνανθρώπους μας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται έως αυτή την ώρα για ακόμα έξι άτομα που οι οικογένειές τους δήλωσαν ότι αγνοούνται.

Η ζωή στην Μάνδρα είναι εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο για εκείνους που έμειναν άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά και οι περιουσίες τους καταστράφηκαν, αλλά για όλους ανεξαιρέτως. Ολα τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό, κατά διαστήματα γίνονται διακοπές ρεύματος, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

«Ακόμα και δεν έχουμε νερό και ανά διαστήματα γίνονται διακοπές ρεύματος» λέει με όση ψυχραιμία διαθέτει ένας κάτοικος της περιοχής στο protothema.gr. Έχουμε υποστεί ολική καταστροφή, είναι πολύ δύσκολα, συνεχίζει ο άνθρωπος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την κατάσταση αυτή, έχοντας δυο μικρά παιδιά, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει αναπηρία. Το μόνο που έχω πάρει είναι μια εξάδα νερό από τον Ερυθρό Σταυρό, λέει χαρακτηριστικά.
Μόνο από χθες το μεσημέρι ήρθαν κάποιοι για βοήθεια, λέει, όμως την πρώτη ημέρα, που η κατάσταση ήταν πραγματικά τραγική, «δεν εμφανίστηκε κανείς»…

Τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειάς του υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ όπως λέει «δεν έχουν έρθει ακόμη για καταγραφή ζημιών». \
Ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση περιγράφει ένας ακόμα κάτοικος της Μάνδρας, που καταγγέλλει πως εδώ και δύο μέρες δεν έχει περάσει κανείς. «Δεν έχουμε νερό… Εχω ένα κοριτσάκι δύο χρονών και δεν έχω να το πλύνω, να του μαγειρέψω, δεν έχω τίποτα. Αναγκάστηκα να πάω στα Μέγαρα για να πάρω γάλα για το παιδί μου, γιατί εδώ δεν λειτουργεί τίποτα, δεν λειτουργούν ούτε τα ATM για να πάρουμε χρήματα… Μόνος μου καθαρίζω τα φρεάτια για να μην πλημμυρίζουμε».

Αναζητούν έξι ακόμα ανθρώπους: «Βοήθεια, νερό, πνίγομαι» οι τελευταίες κουβέντες 38χρονου

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι οι αγνοούμενοι είναι ξανά έξι καθώς στα τέσσερα άτομα που αναζητούσαν από την Πέμπτη προστέθηκαν άλλα δύο: ένας κυνηγός και ένας άλλος άνδρας από την περιοχή Καντίνες στη Μάνδρα. Για τους δύο αυτούς αγνοούμενους ενημέρωσαν την αστυνομία οι συγγενείς τους δύο 24ωρα μετά τη θεομηνία.

«Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε “Βοήθεια, νερό, πνίγομαι” και πως είχε ντελαπάρει», λέει με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, που αγνοείται από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Είναι οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας – Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Ο αγνοούμενος Ιωάννης Ρούμελης
inner

Χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το φορτηγό του πλήρως κατεστραμμένο. Είχε ουσιαστικά πολτοποιηθεί, μαζί με άλλο ένα βαρύ όχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εξηγήσει αν επρόκειτο για ένα ή για δύο φορτηγά. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονταν επί τόπου και με την βοήθειά τους ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, χωρίς όμως να βρεθεί άνθρωπος μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών.

inner

«Πάλευε με μόχθο για το μεροκάματο, οι γονείς του είναι ανήμποροι, η μητέρα του με άνοια και ο πατέρας του στην εντατική», λέει σπαράζοντας η θεία του, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ant1. Οι δικοί του άνθρωποι εκτιμούν ότι ο 38χρονος μπόρεσε να βγει από το φορτηγό και επιχείρησε να βρει καταφύγιο κάπου αλλού. Η ελπίδα τους τώρα είναι να βρίσκεται κάπου τραυματισμένος, αλλά ζωντανός…

Πηγή: protothema.gr

To Top