ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκαριστικές εικόνες από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ρίο! Επιπλέουν πτώματα!

Εικόνες σοκ από τον στίβο που θα γίνουν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας, την κωπηλασίας αλλά και της μαραθώνιας κολύμβησης φέρνουν στο φως οι «New York Times».

Tα νερά είναι μολυσμένα, ενώ έχει ζητηθεί από τους αθλητές, όταν σηκώνεται κύμα να μην ανοίγουν το στόμα προκειμένου να μην πάθουν κάτι! Μάλιστα σε φωτογραφία που δημοσιεύεται φαίνεται στην ακτή της Γκουναμπάρα ένα πτώμα.

Παρά τους αγώνες που έχουν κάνει οι διοργανωτές για να περιορίσουν το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο, οκτώ μέρες πριν την τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής του καλοκαιριού. Περιβαλλοντολόγοι αλλά και χημικοί έχουν επισημάνει τις ανησυχίες τους τόσο για την Γκουναμπάρα όσο και για την Κοπακαμπάνα.

«Πρέπει να κρατάμε το στόμα μας κλειστό, όταν το νερό κάνει κύμα» επεσήμανε σε δηλώσεις της η ιστιοπλόος Αφροντάιτι Ζέγκερς, μέλος της Εθνικής Ολλανδίας.

Ένας Βραζιλιάνος γιατρός μάλιστα, είχε προειδοποιήσει τους αθλητές, ότι ουσιαστικά θα κολυμπάνε σε ανθρώπινα απόβλητα. «Οι ξένοι αθλητές θα κολυμπούν ουσιαστικά και ρισκάρουν να μολυνθούν από όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς» επεσήμανε ο Ντάνιελ Μπέκερ που εργάζεται στο Ρίο.

To Top