ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο 4,75% το επιτόκιο του νέου ομολόγου – Προσφορές πάνω από 5,5 δισ. ευρώ

Προσφορές πάνω από 5,5 δισ. ευρώ έχουν υποβληθεί για το 5ετές ελληνικό ομόλογο, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται πλέον στο 4,75%, από 4,875% που ήταν στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Τις νεότερες πληροφορίες (γύρω στις 12:15 μ.μ.) για το 5ετές ελληνικό ομόλογο μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με τη βρετανική εφημερίδα Guardian να σχολιάζει ότι «η πώληση του ελληνικού ομολόγου φαίνεται να πηγαίνει καλά». Σημειώνεται ότι αρχικά πληροφορίες του Bloomberg από το Λονδίνο έκαναν λόγο για επιτόκιο 4,875% στις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ποσό των περίπου 6 δισ. ευρώ αφορά τόσο σε «νέο χρήμα» όσο και σε χρήμα από την ανταλλαγή του ομολόγου του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες Goldman Sachs, BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και HSBC ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ.

Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας θα γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.

Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση ενός επιτοκίου κάτω του 4,95%, που ήταν το επιτόκιο στο ομόλογο Σαμαρά το 2014.

Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος, εκτός από το επιτόκιο το οποίο θα διαμορφωθεί, είναι η υπερκάλυψη του στόχου αλλά και η συμμετοχή τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων επενδυτών στο ομόλογο.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top