ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε και βασάνισε 5χρονο Κούρδο γιατί λεγόταν Μέσι

Μία από τις καθημερινές τραγωδίες που βιώνουν οι κάτοικοι των αραβικών χωρών από τις θηριωδίες των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους ήρθε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα “Kurdistan24.net”.

Πρόκειται για την ιστορία ενός 5χρονου παιδιού, το οποίο απήχθη μαζί με τους γονείς του και μία θεία του από την πόλη Σινγκάλ όπου ζούσαν και για δύο χρόνια ζούσε υπό τις βάναυσες επιταγές του Ισλαμικού Νόμου.

Όταν η οικογένεια απελευθερώθηκε στα τέλη του 2016, αποκαλύφθηκε και το προσωπικό δράμα του μικρού. “Του έκαναν πλύση εγκεφάλου, το τρόμαξαν το παιδί, το έκαναν να απορρίψει το όνομά του και ζητούσε να τον αποκαλούν Χασάν”, δήλωσε η θεία του στο “Kurdistan24”.

Το όνομα “Μέσι” το είχε αποκτήσει λόγω της λατρείας του πατέρα του στον Αργεντινό επιθετικό της Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι εξτρεμιστές, όταν έμαθαν για το όνομα του μικρού που είχαν απαγάγει, έκριναν ότι είναι όνομα “άπιστου” και τον ανάγκασαν να το αλλάξει.

Τα βασανιστήρια που πέρασε ο μικρός, του προκάλεσαν σοβαρά νοητικά προβλήματα. Παρότι πέντε ετών, έχει χάσει την ομιλία του, έχοντας τρομοκρατηθεί στα χέρια των εξτρεμιστών Ισλαμιστών.

Εδώ και έξι μήνες, ο μικρός Μέσι και η οικογένειά του ζουν σε άναν καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή του Κουρδιστάν, στην πόλη Άκρε.

Πηγή: protothema.gr

To Top