Επικεφαλής Novartis Hellas: Οι διαρροές υπονομεύουν την έρευνα

Οι διαρροές της δικογραφίας «υπονομεύουν την έρευνα» για το σκάνδαλο Novartis τονίζει η επικεφαλής της στην Ελλάδα. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Μιλώντας αποκλειστικά στην «Καθημερινή» της Κυριακής η Σουζάνε Κόχουτ εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο έχει διαρρεύσει η δικογραφία ενώ όπως αναφέρει είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπάσματα που «θεωρούμε ότι δεν η είναι η τελική μορφή της δικογραφίας» και «στα οποία περιλαμβάνονται ονόματα ανθρώπων που δεν είχαν καμία ευκαιρία να ενημερωθούν για τους ισχυρισμούς που τους εμπλέκουν και να δώσουν τη δική του οπτική».

Η Σουζάνα Κόχουτ αναφέρεται και σε έγγραφα του FBI που διέρρευσαν λέγοντας πως «πολλά από αυτά που αναφέρουν δεν ισχύουν – υπάρχουν σοβαρά λάθη. Πρόκειται μάλλον για πληροφοριοδότες που είχαν ενδεχομένως μια μερική εικόνα, αλλά δεν ήξεραν τα πάντα. Και θεωρούμε ότι πρόκειται για πολύ προκαταρκτικά έγγραφα που καταγράφουν απλά τους ισχυρισμούς των πληροφοριοδοτών χωρίς να έχει εξεταστεί ακόμα η εγκυρότητα τους».

Η κ. Κόχουτ υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τον κ. Φρουζή και υπογραμμίζει πως«αν έχουν συμβεί αυτά που περιγράφονται η δικογραφία, αντίκεινται πλήρως στον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρειας» ενώ προσθέτει πως «δεν ξέρω που θα μπορούσε να βρει τα μετρητά από την εταιρεία για να κάνει αυτά που του καταλογίζουν. Θα με εξέπληττε συνεπώς αν έχουν όντως γίνει αυτά».

Παραδέχεται ακόμα πως η υπόθεση έχει «πολιτικοποιηθεί» γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη διαχείριση της. Οι διαρροές είχαν ως αποτέλεσμα «να αλλάξουμε στρατηγική – θα είμαστε λιγότερο αμυντικοί από εδώ και πέρα», σημείωσε.

Πηγή: newpost.gr

To Top