Επιστολή Πλατανιά σε Βασιλειάδη, ΕΠΟ, Σούπερ λίγκα για πρωτάθλημα με 20 ομάδες

Επιστολή Πλατανιά σε Βασιλειάδη, ΕΠΟ, Σούπερ λίγκα για πρωτάθλημα με 20 ομάδες!

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αναλυτικά:

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ με ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στη SUPER LEAGUE και στην ΕΠΟ με θέμα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ απέστειλε η ΠΑΕ ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ.

Προτείνει μεταξύ άλλων το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 20 ομάδες, δηλαδή με την παρουσία της Κασσιόπης και του Πλατανιά, που υποβιβάστηκαν, και των Παναχαϊκής και Κισαμικού που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση της Football League.

To ΔΣ της Super League που θα εξετάσει την πρόταση Βασιλειάδη για αναδιάρθρωση θα γίνει τη Δευτέρα 25/6, ωστόσο η αύξηση των ομάδων από το το επόμενο πρωτάθλημα σε 20 δεν συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες.

Η επιστολή του Πλατανιά που δημοσιεύει το SoccerPlus, αναφέρει: 

Κύριε Υφυπουργε,

Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας, με την οποία σας δηλώσαμε και την συναίνεση μας στο σχέδιο σας αλλά και την βούληση μας για να συμμετασχουμε στο νέο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, σας υποβαλλουμε και τις προτάσεις της εταιρίας μας όχι μόνο για την πλήρη αναδιάρθρωση του Επαγγελματικου ποδοσφαιρου μας αλλά και για την συνολική θεσμική επανατοποθετηση του:

1.Διοργανωση του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE για την περίοδο 2018-2019 με 20 ΠΑΕ, οι οποίες θα προκύψουν από τις 16 ΠΑΕ της περιόδου 2017-2018,συμπεριλαμβανομένων και των ΠΑΕ ΚΈΡΚΥΡΑ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, συν τις 4 πρώτες ΠΑΕ της FOOTBALL LEAGUE 2017-2018, ΟΦΗ, ΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ και ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ.

2.Το πρωτάθλημα μπορεί να διεξαχθεί είτε βάσει του σχεδίου σας με 2 ομίλους των 10 ομάδων και αγώνων πλέι οφς με σύνολο 36 αγώνων, είτε σε ενιαία κατηγορία με 2 γύρους και σύνολο 38 αγώνων.

3.Με οποίο σύστημα και αν επιλεγεί, θα πρέπει να υποβιβασθουν στην SUPER LEAGUE 2 απευθείας οι 4 τελευταίοι, ενώ οι 11η.12η,13η,14η,15η και 16η θα αγωνιστούν σε νόκ άουτ αγώνες κατάταξης με τις 6 πρώτες της FOOTBALL LEAGUE, προκειμένου οι 2 νικήτριες να συμπληρώσουν τις 10 ομάδες της SUPER LEAGUE και να αποτελέσουν τις 12 ΠΑΕ της σαιζόν 2018-2019!

4. Από την περίοδο 2019-2020πρέπει να επαναδιοργανωθεί το Κύπελλο Επαγγελματικών Λιγκων με συμμετοχή των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 1και 2 και της FOOTBALL LEAGUE με σύστημα νοκ άουτ,

5. Από την περίοδο 2019-2020 πρέπει να επαναδιοργανωθεί και το SUPER CUP, στο οποίο θα μετέχουν η πρωταθλήτρια της SUPER LEAGUE 1,η δευτεραθλήτρια της SUPER LEAGUE 1,η Κυπελλούχος Ελλάδας και η Κυπελλούχος Λιγκ καπ, με νοκ άουτ αγώνες τον Αύγουστο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος.

6. Επίσης από την ίδια περίοδο πρέπει να αναδιοργανωθεί το Κύπελλο Ελλάδας με την συμμετοχή, εκτός των ΠΑΕ, και των ερασιτεχνικών ομάδων της αναβαθμισμένης Γ ‘Εθνικής.

7. Σε νομοθετικό επίπεδο πρέπει να ενοποιηθεί ολόκληρο το ποδοσφαιρικό δίκαιο μέσω της σύγκλισης νόμων και κανονισμών, την κωδικοποίηση των οποίων θα επεξεργασθεί ειδική νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με στελέχη της ΓΓΑ και των εγχώριων και διεθνών ποδοσφαιρικών θεσμών,

8. Σε διοικητικό επίπεδο πρέπει οι επαγγελματικές λίγκες και ο ΠΣΑΠ να μετέχουν σε αντίστοιχα τμήματα της ΕΠΟ με αναλογική συμμετοχή τους στην Εκτελεστική Επιτροπή της, όπου και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα συμμετέχει με ποσοστό 40%.

9. Σε διαιτητικό επίπεδο επιβάλλεται η επαγγελματοποίηση της και η λειτουργία της υπό την εποπτεία της FIFA.

10.Σε επίπεδο ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης πρέπει οι τακτικοί δικαστές να ανεξαρτητοποιηθουν πλήρως από την ΕΠΟ, από τον διορισμό και την αμοιβή τους, μέχρι την στέγαση και την γραμματειακή υποστήριξη τους.

11.Σε επίπεδο αδειοδότησης και οικονομικού ελέγχου των ΠΑΕ, πρέπει να ενοποιηθούν και να συνδυασθουν οι σχετικές διαδικασίες ενώπιον των Επιτροπών Αδειοδότησης της ΕΠΟ και της FIFA , του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού της ΓΓΑ.

12. Τέλος πρέπει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο του ποδοσφαίρου να παγιωθεί και να απαγορεύεται με αναγκαστικού δικαίου διατάξεις η οποιαδήποτε τροποποίηση του πριν περάσει μια πενταετία και με την συναίνεση όλων των ποδοσφαιρικων και πολιτειακων θεσμών.

Κύριε Υφυπουργέ,

Η ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ σας δηλώνει ότι θα συνεργασθεί με κάθε τρόπο με την Πολιτεία για την οικονομική και θεσμική Εξυγίανση του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου μας.

Χανιά 12–6-2018

Με ποδοσφαιρικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

 

To Top