Επτάωρο θρίλερ στη ΦΑΕ! Ποια είναι τα εμπόδια για την μεταβατική επιτροπή, ποια η εναλλακτική διέξοδος

Επτά ώρες κράτησε το… θρίλερ της παρουσίας-ενημέρωσης της μεταβατικής επιτροπής του Άρη στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης! 

Όπως αναφέρθηκε άλλο ρεπορτάζ, άρχισαν οι πρώτες κρούσεις σε ανθρώπους του Άρη που θα συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες της Γ΄εθνικής. Ο πρώτος που δέχθηκε την κρούση και αρχικά ήταν θετικός ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ Ομηρος Φωτιάδης. Κάτι ανάλογο προτάθηκε και στον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ενώ κρούση έγινε και στον Γιάννη Ψηφίδη.

Οι Φωτιάδης, Ψηφίδης βρέθηκαν από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για να ενημερωθούν για το τι ευθύνες μπορεί να προκύψουν για τα μέλη της διοίκησης, που θα  αποφασίσει τη λύση της εταιρείας.

Υπήρξε πολύωρη ενημέρωση από τους ανθρώπους της ΦΑΕ, τόσο τους εφοριακούς, όσο και τους νομικούς, καθώς και ανοιχτή γραμμή με την Αθήνα.

Πώς έχει η κατάσταση;

1. Βάσει νόμου, η τελευταία διοίκηση που θα αποφασίσει την λύση της εκκαθάρισης φορτώνεται τα χρέη όλων των προηγούμενων χρήσεων και μάλιστα υπάρχει και η ποινική ευθύνη με την απειλή αυτόφωρου!

2. Υπάρχει όμως εδώ κενό νόμου, για το τι συμβαίνει εάν πρόκειται για διοίκηση Ειρηνοδικείου. Εάν δηλαδή έχει ευθύνη μόνο για τη δική της παρουσία ή εάν επωμίζεται όλες τις προηγούνες. Ανασύρθηκαν και διαβάστηκαν νόμοι και αποφάσεις, αλλά δεν υπήρξε σαφής απάντηση.

3. Θα υπάρξει και νέα προσπάθεια τη Δευτέρα στη ΦΑΕ, προκειμένου να βρεθεί “παράθυρο” που να δρομολογεί την αλλαγή διοίκησης, χωρίς να υπάρχουν ευθύνες σε διοικούντες με παρουσία τριών-τεσσάρων ημερών.

4. Σε ότι αφορά τη διαδικασία απόσυρσης από το κύπελλο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να εξουσιοδοτήσουν οι φορείς-μεγαλομέτοχοι (ΚΜΑ και ΑΣ) την μεταβατική επιτροπή (Φωτιάδης, Ψηφίδης, Παπαδόπουλος ή όποιος άλλος μπει τελικά) να δηλώσει στην ΕΠΟ ότι ο Άρης δεν θα αγωνιστεί στον θεσμό, ώστε να τρέξουν όλες οι άλλες εξελίξεις για την Γ΄ εθνική.

 

To Top