Ζήνδρος: «Το κειμήλιο του Σιρέα και οι μοναδικές συμπτώσεις με Αλκέτα»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη Γιώργος Ζήνδρος μίλησε με αφορμή την βράβευσή του από τον “Γαλανόλευκο Φάρο” και την προσφορά της φανέλας του αείμνηστου Γκαετάνο Σιρέα στο Μουσείο της Εθνικής. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον αντίπαλο προπονητή του Άρη την Κυριακή:

Με τον Γιώργο Βαζάκα πολύ καλά και σαν αντίπαλοι και σαν συμπαίκτες, ήμαστε πολύ καλοί φίλοι και εξελίχθηκε σε πολύ καλός προπονητής.

Για την εκδήλωση στον γαλανόλευκο Φάρο και την φανέλα που δώρισε στο μουσείο της Εθνικής:

Ήταν μια συγκινητική στιγμή, γιατί ήταν η πρώτη και μοναδική μου βράβευση που έχει γίνει ποτέ, ήταν πολύ ξεχωριστή αυτή η στιγμή που έζησα ήταν και η Ντέπυ εκεί, η κόρη του Αλκέτα Παναγούλια που τον είχα στην εθνική όταν πρώτο ξεκίνησα και στον Άρη και στην διοικούσα επιτροπή το 2002.

Ήταν ο Κώστας Οικονομίδης, ο Γιάννης ο Γούναρης, ο Κώστας  ο Ιωσηφίδης, ήταν όλοι, το κειμήλιο μου ήταν άλλο, ήταν η φανέλα  του Γκαετάνο Σιρέα, όταν παίξαμε στο Τορίνο το 1-1 , χαλάσαμε μια πολύ μεγάλη γιορτή των Ιταλών.

Ήταν στα χεριά μου,  επειδή είχαμε γνωριμία με τον διαιτητή μιλούσαμε και ενώ όλοι αλλάξαν φανέλες εκτός από τον Σιρέα, που ήρθε τελευταίο χαιρέτησε τους διαιτητές και αλλάξαμε μαζί και τόσα χρόνια την είχα εγώ. Και μια άλλη φανέλα της εθνικής Ρουμανίας που μου την έδωσε ο  φίλος μου ο Πιτσούρκα και αυτή την φανέλα την έδωσα στο μουσείο.

Με όλη μου την χαρά έδωσα τις φανέλες γιατί μου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη χαρά ο Φάρος και ήταν πολύ ανώτερο αυτά που μου έδωσε, από αυτά που πρόσφερα εγώ για το μουσείο. Αλλά ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα και θα το κρατάω για πάντα.

Ένα σχόλιο για το Άρης – Αναγέννηση Καρδίτσας:

Νομίζω ότι ο σκοπός μας έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, την Κυριακή θα συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή αφού κλείσει ο πρώτος γύρος,  έχουμε μια καλή διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο, από ότι φαίνεται ο ΟΦΗ θα είναι δεύτερος, αλλά έχει το παιχνίδι μέσα στην Πάτρα που δεν θα είναι εύκολο. Εμάς όμως μας νοιάζει να κερδίζουμε εμείς, νομίζω έχουμε μια σταθερή ομάδα που είναι ισορροπημένη, που δεν έχει χάσει, που δύσκολα τρώει γκολ και νομίζω ότι για τη κατηγορία είμαστε πολύ καλά.

Για το σχόλιο του Γιώργου Βαζάκα ότι ο Άρης είναι αδιανόητο να μην είναι στην Σούπερ Λίγκα:

Είναι αμαρτία και πρέπει να τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία 4 χρόνων, ο κόσμος διψάει να δει τον Άρη στην μεγάλη κατηγορία και μας το έδειξε με την Μπόκα που την έχουμε σαν σημείο αναφοράς το κλίμα που υπήρχε και φάνηκε ότι ο κόσμος το θέλει και διψάει και το θέμα είναι ότι αφού ανεβούμε μετά να αλλάξουμε στόχους.

Η έλλειψη παλιών παικτών που προσφέραν στην ομάδα, θα έπρεπε να είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό τιμ και να βρίσκονται σε κάποιες θέσεις διοικητικές, μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν και βλέπουμε στην Ευρώπη ότι σε αυτές τις θέσεις υπάρχουν παλιοί παίκτες που στηρίζουν την ομάδα .

Έχετε κάποιο κειμήλιο από τα παιχνίδια του Άρη στην Ευρώπη:

Βεβαίως και από την Περούτζια έχω και από την Σαιντ-Ετιέν έχω.

Για το ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα μουσείο και για τον ποδοσφαιρικό Άρη όπως έχει το μπάσκετ:

Είναι θέμα οργάνωσης, δεν είναι δαπανηρό, με τον Ντίνο Κούη κάναμε την αίθουσα στα VIP δεξιά προς τη θύρα 3, κάναμε ένα είδος παρουσίασης όλων των ετών της ομάδας με φωτογραφίες πριν 3 χρόνια, απλά έχει αξιοποιηθεί το μισό κομμάτι της αίθουσας.

To Top