ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ηρακλής με… μηνύματα στο PRESSARIS: “Λάθος η αλλαγή Μιλίνκοβιτς! Δεν είχαμε βενζίνη για την προπόνηση, μας έλεγαν μόνο υπομονή”

Τα αίτια του αγωνιστικού ναυαγίου του Άρη προσπάθησε να… ψηλαφίσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο PRESSARIS, ο Ανδρέας Ηρακλής.

Συνέντευξη στον Νίκο Οικονόμου

Ο 25χρονος αμυντικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, εξηγεί γιατί θεωρεί την φυγή Μιλίνκοβιτς λάθος, γνωστοποιεί τα προβλήματα επιβίωσης των συμπαικτών του και του ίδιου, ενώ δεν εθελοτυφλεί στην «εχθρική» αντιμετώπιση της διαιτησίας προς το πρόσωπο του Άρη.

Ανδρέα, πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τις εξωαγωνιστικές δυσκολίες που αντιμετωπίσατε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

«Προβλήματα υπήρχαν τόσο αγωνιστικά όσο κι εξωαγωνιστικά. Λάθη έγιναν τόσο από την δική μας την μεριά όσο και από αυτή της διοίκησης. Υπήρξαν στιγμές που πολλοί από εμάς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν είχαμε βενζίνη για να πάμε στην προπόνηση στο Ρύσιο! Οπότε καταλαβαίνει εύκολα κανείς για το πόσο δύσκολη ήταν η καθημερινότητα μας. Είμαστε οι πρωταγωνιστές εντός γηπέδου και ξέρουμε όλοι μας τι ευθύνες μας αναλογούν».

Ποια ήταν η απάντηση της διοίκησης στα αιτήματα σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζατε;

«Μας ζητούσαν να κάνουμε υπομονή. Μας προέτρεπαν να σώσουμε την ομάδα μήπως και βρεθεί φως στο τούνελ. Δεν ήταν εύκολο να απομονώσουμε τις δυσκολίες και να επικεντρωθούμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Το κάναμε όσο μπορούσαμε».

Πόσο σας επηρέασε η διοικητική αβεβαιότητα;

«Δεν το κρύβουμε πως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν η κύρια ανησυχία μας. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι από την στιγμή που μπαίναμε στον αγωνιστικό χώρο τα παραμερίζαμε όλα και επικεντρωνόμασταν στον αγώνα για το καλό του συλλόγου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το άριστο κλίμα που δημιουργούσαμε μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ στα αποδυτήρια. Δώσαμε ότι μπορούσαμε για να σωθεί ο Άρης. Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος δεν δικαιωθήκαμε».

Τρεις αλλαγές προπονητών μέσα σε μία χρονιά. Σας επηρέασε αγωνιστικά;

«Αναμφισβήτητα. Θεωρώ την αλλαγή Μιλίνκοβιτς τεράστιο λάθος. Η ομάδα έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, να παίρνει θετικά αποτέλεσμα. Ήταν μία κίνηση  χωρίς λόγο και αιτία. Δεν το κρύβω πως το κλίμα στα αποδυτήρια την περίοδο εκείνη ήταν εξαιρετικό. Βρήκαμε τον ρόλο μας μέσα στο γήπεδο και ταυτόχρονα κάθε μας εμφάνιση συνοδευόταν με θετικό αποτέλεσμα και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον Μιλίνκοβιτς. Από τότε άλλαξαν πολλά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Επί Σούλη Παπαδόπουλου ήσουν εκτός αποστολής παρότι μέχρι τότε έδειξες πολύ καλά στοιχεία. Τι εξήγηση στου δόθηκε;

«Ο κ. Παπαδόπουλος μου είχε πει σε κατ ιδίαν συζήτηση που είχαμε πως μένω εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους. Δεν το έκρυψε άλλωστε κι ο ίδιος πως με θεωρεί κύριο υπεύθυνο για την ανατροπή και ήττα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Το είχε τονίσει μάλιστα και στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι. Σεβάστηκα την γνώμη του αν και την θεώρησα εντελώς άδικη. Δεν γίνεται σε μία ήττα μιας ομάδας να ευθύνεται αποκλειστικά ένας και μόνο παίκτης».

Πως κρίνεις την αντιμετώπιση που είχε ο Άρης από την διαιτησία;

«Όλοι ξέρουν και όλοι είδαν τι συνέβη φέτος. Από λάθος διαιτητικές αποφάσεις χάθηκαν πολλοί βαθμοί. Δεν λέω πως θα μπορούσε αποκλειστικά και μόνο από τους βαθμούς αυτούς να σωθεί ο Άρης, όμως η αντιμετώπιση που είχαμε έκρινε πολλά. Θα μπορούσαμε αν μας το επέτρεπαν να παλεύαμε για την σωτηρία μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Θεωρείς κι εσύ τα παιχνίδια στην Λιβαδειά και στα Χανιά ως τα «ματς-κλειδιά» για την παραμονή του Άρη;

«Σαφέστατα και ήταν και τα δύο κομβικής σημασίας. Όμως, νομίζω πως πολλά χάθηκαν στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με τον Απόλλωνα στο «Βικελίδης». Εκεί θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη που θα μας ανέβαζε και αγωνιστικά και ψυχολογικά».

Τι έφταιξε και ο Άρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο του «όπλο»; Το «Κλ. Βικελίδης»;

«Πολλοί είπαν ότι μας άγχωνε η παρουσία του κόσμου. Δεν νομίζω ότι ισχύει. Ο Άρης έπαιζε παιχνίδια όλη τη χρονιά έχοντας απίστευτη πίεση. Πίεση που δεν είχε καμία άλλη ομάδα που πάλευε για την σωτηρία της. Κάθε αντίπαλος που ερχόταν στην έδρα μας έπαιζε λες και πάλευε για το δικό του μέλλον».

Η επόμενη μέρα στην καριέρα σου μπορεί να συμβαδίσει με αυτή του Άρη;

«Το συμβόλαιο μου έχει λήξει. Από εκεί και πέρα δεν είχα καμία πρώτη επαφή με την διοίκηση. Είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση αρκεί να υπάρξει ένα πλάνο για την επόμενη μέρα. Δεν μπορώ να σταθώ στο σε πια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Άρης, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως είμαι ανοικτός σε κάθε αξιόλογη πρόταση από τον σύλλογο».

Το δικό σου μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας;

«Ένα μεγάλο συγγνώμη. Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια περιττεύουν. Τους ευχαριστούμε για όλα όσα έκαναν για εμάς. Η στήριξη τους ήταν μοναδική. Αυτοί είναι που με κάνουν να νιώθω αισιόδοξος για το μέλλον αυτού του συλλόγου. Σύντομα θα καταφέρουν να φέρουν ως πρωτεργάτες τον Άρη εκεί όπου ανήκει κι εκεί όπου ονειρευόμαστε όλοι μας να τον βλέπουμε. Ο κόσμος είναι αυτός που θα προσελκύσει παράγοντες ικανούς διοικητικά και οικονομικά να «αναστήσουν» τον Άρη».

To Top