ΜΠΑΣΚΕΤ

Η αντίδραση στο τελευταίο δίλεπτο ήταν το πιο άσχημο, όχι το τραγικό πρώτο ημίχρονο

Όσο άδικο είναι να ακυρώνεται από (ευτυχώς ελάχιστους) φιλάθλους του Άρη η προσπάθεια της ομάδας από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι σήμερα, για ένα καταστροφικό πεντάλεπτο στην Αμαλιάδα και σε ένα εφιαλτικό ημίχρονο στην Ποντγκόριτσα, άλλο τόσο άδικο είναι να ακυρώνουν οι ίδιοι οι παίκτες την προσπάθειά τους και να αδικούν τους εαυτούς τους. 

Καλώς ή κακώς αυτό είναι το μπάσκετ. Ο Άρης έβαλε μεγάλα σουτ στο Καζάν, έπαιξε άμυνα και έκανε την μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει φέτος ελληνική ομάδα στην Ευρώπη.

Η ίδια ομάδα είναι που καθήλωσε την Μπούντουτσνοστ και την Τράμπζονσπορ στο Αλεξάνδρειο, που έχασε στη μία κατοχή μέσα στην Τραπεζούντα, που απέκλεισε την ΑΕΚ στο Κύπελλο, που κέρδισε “σβηστός” τον ΠΑΟΚ με 12 πόντους, που ηττήθηκε στο φινάλε από τον Παναθηναϊκό, παίζοντας χωρίς τον βασικό της σέντερ.

Οι ίδιοι παίκτες που χθες παρέπαιαν στην Μόρατσα Αρένα στο πρώτο ημίχρονο και έβλεπαν σαν τροχονόμοι να περνούν από μπροστά τους οι “πλάβι” της Μπούντουτσνοστ, αυτοί που κέρδιζαν με 12 πόντους στο 36’ στην Αμαλιάδα και έχασαν…

Αυτό είναι το σύγχρονο μπάσκετ. Λίγο λάσκα να σε βρει ο αντίπαλος, λίγο στραβά να μπεις, λίγο “ψηλωμένος”, την έβαψες. Κάθε ομάδα θα κάνει άσχημα παιχνίδια. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει “τρένο”. Ποτέ.

Προσωπικά θεωρώ μεγαλύτερο λάθος την αντίδραση από τη στιγμή που ο Σίμτσακ μειώνει σε 65-53 και απομένουν 2.03, παρά το τραγικό πρώτο ημίχρονο, γιατί μπορεί να τύχει να γίνει και ένα τόσο κακό ημίχρονο, να έρθουν όλα ανάποδα σε σένα και να πιάνουν στον αντίπαλο.

Η λανθασμένη αντίδραση ίσως κρύβεται σε μια ατάκα του Δημήτρη Πρίφτη που είπε χθες ότι “εκεί που μειώσαμε στους 12 πόντους ίσως πιστέψαμε για κάτι παραπάνω…”. Ενστικτωδώς αντέδρασε εκεί ο Άρης και όχι με λογική, γι’ αυτό και οι 12 έγιναν 20 στο “πι και φι”. Εκεί ήταν το πιο μεγάλο λάθος του χθεσινού Άρη, γιατί θα έπρεπε να έχουν όλοι το καθαρό μυαλό και να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά τα δύο τελευταία λεπτά.

Αν ο Άρης έχανε κάτω από 18 πόντους, θα είχε την ισοβαθμία με Τράμπζονσπορ και Μπούντουτσνοστ και θα υποδεχόταν την τελευταία αγωνιστική την Μπάνβιτ στο Παλέ έχοντας δύο “μαξιλάρια”, δύο ισοβαθμίες με το μέρος του και είναι πάρα πολύ πιθανό να προκύψουν ισοβαθμίες, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά το πρόγραμμα των ομάδων.

Αν δεν συνεχίσει στο Γιούροκαπ, τότε αυτή η αντίδραση στο τελευταίο δίλεπτο θα έχει παίξει τεράστιο ρόλο. Προς το παρόν όσο περίπλοκος κι αν γίνεται ο όμιλος, οι κίτρινοι έχουν τον έλεγχο και τα “κλειδιά” της πρόκρισης στην τσέπη τους. Αυτοί αποφασίζουν αν θα ξεκλειδώσουν οι ίδιοι την πόρτα για την επόμενη φάση…

 

To Top