Η… αυτοκριτική του Νέιμικ για τον Άρη και τον ίδιο

O Ντρου Νέιμικ μίλησε μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό και την εντός έδρας ήττα του Άρη.

«Υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά για να κρατάω τον εαυτό μου στο παρκέ περισσότερο χρόνο. Δουλειά μου είναι να βοηθάω την ομάδα στην άμυνα, πιστεύω ότι το πράττω. Απέναντι στον Κολοσσό έκανα νωρίς δύο φάουλ, το ένα έγινε στον παίκτη που είχα υπό την ευθύνη μου. Είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να παίξω εξυπνότερα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα παραδώσω τα όπλα στην άμυνα, αλλά πρέπει να το διαχειριστώ καλύτερα», μιλώντας στη “Metrosport”.

 Η συζήτηση με τον Νέιμικ έγινε λίγα λεπτά μετά την ήττα από τον Κολοσσό. Ο ίδιος έδειχνε «σκασμένος» αλλά και προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η ομάδα του. «Το ξεκίνημά μας ήταν τραγικό. Δεν ήμασταν μαχητικοί, γενικότερα ήταν μια κακή μέρα για μας. Δεν κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα. Όλοι μας. Εγώ, οι γκαρντ, δεν είχαμε σωστές τοποθετήσεις στο παιχνίδι», απάντησε.

Ρωτήθηκε για την εμμονή στα τρίποντα, για την απουσία του insidegame, για τον μονοδιάστατο τρόπο εκτέλεσης από την ομάδα του. «Πολλές φορές παίρνεις αυτά που σου δίνει η αντίπαλη άμυνα. Να είμαστε ειλικρινείς, στην ομάδα υπάρχουν πολλοί καλοί σουτέρ, τα σουτ έπρεπε να μπουν. Επαναλαμβάνω ότι βρεθήκαμε σε κακή μέρα εκτελεστικά, ήταν σαν να σκάψαμε τον λάκκο μας».

 Επί της ουσίας, η εκτελεστική αναποτελεσματικότητα έχει κοστίζει διαδοχικές ήττες. Ο Αμερικανός εκτίμησε ότι η ευθύνη των ηττών ανήκει στο σύνολο. «Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σαν ομάδα πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Όχι ασφαλώς να δείξω κάποιον με το δάχτυλό μου. Στους εκτός έδρας αγώνες, κάνουμε καταπληκτική αρχή και μετά από ένα σημείο παύουμε να εκτελέσουμε σωστά. Απέναντι στον Κολοσσό, η κακή εκτέλεση συνδυάστηκε με την κακή άμυνα. Όταν δεν μπαίνουν τα σουτ, δημιουργείται μια δύσκολη κατάσταση, εμείς βάλαμε τους εαυτούς μας σε αυτή. Δεν ξέρω τους λόγους. Πρέπει να δούμε το φιλμ του αγώνα για να καταλάβουμε, τι ακριβώς δεν πήγε καλά», απάντησε.

To Top