ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η ΕΕΑ υποβιβάζει Κέρκυρα! Προσφυγή Εργοτέλη για παραμονή

Θεαματική εξέλιξη στο θέμα της Κέρκυρας! Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατέθεσε εισήγηση για αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Η ΕΕΑ έκανε αποδεκτή την προσφυγή του Εργοτέλη κατά της ομάδας του νησιού των Φαιάκων υποστηρίζοντας ότι η μεταβίβαση των μετοχών της είναι εικονική…

«2. Προσφυγή – Καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της.
Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές»
, αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της ΕΕΑ.

Βάσει της εξέλιξης αυτής «ανοίγει» μια θέση για το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ωστόσο το ποια ομάδα θα την λάβει ακόμη δεν μπορεί να διευκρινιστεί. Βάσει κανονισμών η θέση πρέπει να καλυφθεί από ομάδα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας κάτι που σημαίνει ότι ο Απόλλωνας πρέπει να πάρει το «εισιτήριο».

Ωστόσο, τη θέση αναμένεται να τη διεκδικήσουν και ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα με πρώτο τον Εργοτέλη ο οποίος έκανε και την προσφυγή.

To Top