Η εκμετάλλευση του Χαριλάου σχέδιο με προοπτική, αλλά θέλει τον… χρόνο του

Ανάμεσα στα όσα ειπώθηκαν στην τρίωρη συνάντηση της Δευτέρας ήταν και η εκμετάλλευση του γηπέδου Χαριλάου, με την παρουσία των Δημήτρη Σαμαρά και Δημήτρη Τσάμη.

Παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, προκειμένου να παρουσιάσουν σχέδιο για την εμπορική εκμετάλλευση ενός γηπέδου-συμβόλου του συλλόγου.

Ο Άρης, όπως και άλλες ομάδες, έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τα όσα θετικά δίνει ο “νόμος Καλαφάτη”, μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα των ΕΣΠΑ. Οι δυο τεχνοκράτες (μαζί τους ήταν και οικονομολόγος) μίλησαν με συγκεκριμένα στοιχεία για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δίνει την δυνατότητα στο Κλεάνθης Βικελίδης να είναι εκμεταλλεύσιμο και ως αθλητικός, αλλά και ως εμπορικός χώρος  πολλαπλών χρήσεων.

Παρουσιάστηκε το μπίζνες πλαν που μπορεί να δώσει ώθηση στο ζωτικής σημασίας αυτό θέμα. Ακούστηκαν προτάσεις για τη δημιουργία κινηματογράφων, εστιατόριων, εμπορικών καταστημάτων κ.α. στο πλαίσιο της εξεύρεσης οικονομικών πόρων σε μια περιοχή “φιλέτο” της Θεσσαλονίκης.

Είναι ένα σχέδιο με προοπτική που θέλει στοχευμένες κινήσεις, αλλά μπαίνει δεν αποτελεί βραχυχρόνια λύση, χρειάζεται χρόνο και πολλή προσπάθεια. Μπορεί να μην δίνει ανάσες “σήμερα”, αλλά δεν μπορεί να αραχνιάσει σε κάποιο συρτάρι τεχνοκρατών ή διοικούντων. Αυτό είναι σίγουρο…

To Top