Η εξομολόγηση του Χρηστίδη σε ανύποπτο χρόνο στο PRESSARIS: “Ξεκίνησα πέντε φορές να πάω στο Χαριλάου, αλλά…”

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ Άρης για την άρση της διαγραφής του Νίκου Χρηστίδη, ήταν μια “πέτρα” που κουβαλούσαν στις πλάτες τους, τόσο ο σύλλογος, όσο και ο ίδιος ο παλαίμαχος διεθνής πορτιέρο επί 42 χρόνια.

Μια διαγραφή που είχε γίνει 1973, όταν ο παλαίμαχος πορτιέρο είχε κατηγορηθεί από τον τότε πρόεδρο του Άρη, Νίκο Καμπάνη, για δωροδοκία στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου, που έληξε 4-2 υπέρ των φιλοξενούμενων!

Όπως θυμούνται οι παλιότεροι και εξήγησε και στη χθεσινή του συνέντευξη στο PRESSARIS ο Χρηστίδης, τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα από την ΓΓΑ και διεγράφη από τον αθλητικό σύλλογο του Άρη δια βίου.

Τότε δεν είχε απολογηθεί. Στη συνέχεια δικαιώθηκε από το Εφετείο της Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο Επικρατείας, αλλά η διαγραφή και η… ρετσινιά τον ανάγκασαν να φύγει από το σπίτι του και να συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Πριν μερικές βδομάδες, το όνομα του Χρηστίδη βρέθηκε στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα για να συμμετέχει στα διοικητικά του Άρη, το PRESSARIS είχε επικοινωνήσει μαζί του. Τότε από το σπίτι του στην περιοχή της Βασιλίσσης Όλγας, κοντά στον Κρόνο, εκεί όπου επέστρεψε τα τελευταία πέντε χρόνια, είχε εξομολογηθεί:

“Παρακολουθώ μόνο από μακριά τον Άρη. Μου είπαν ότι συζητείται θέμα ανάμειξης μου με τον σύλλογο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν με έχουν διαγράψει;” ήταν η ομολογία και συγκινημένος συμπλήρωσε: “Ξεκίνησα πάνω από πέντε φορές να πάω στο γήπεδο. Στα πρώτα εκατό μέτρα, τα πόδια μου δεν… πήγαιναν, η καρδιά μου έκαιγε από τη χρόνια αδικία, δεν μπόρεσα να προχωρήσω…”.

Τελικά έστω και αργά, το όνομα του Νίκου Χρηστίδη αποκαταστάθηκε έστω και σε τυπικό επίπεδο, με μια συμβολική κίνηση που θεωρητικά μόνο οφέλη μπορεί να έχει στον σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όσα είπε ο Χρηστίδης στο PRESSARIS μόλις έμαθε την άρση της διαγραφής του.

To Top