ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η… ζωή μετά τον Βεζένκοφ στον Άρη – Ποιες οι πρώτες σκέψεις για τη φροντ λάιν, πως θα καλυφθεί το κενό του

Με την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ από τον Άρη αλλάζει αρκετά η σκέψη του Δημήτρη Πρίφτη για την στελέχωση της φροντ λάιν, κυρίως γιατί το κενό του πολυτιμότερου παίκτη στη φετινή Α1, αναμένεται να καλυφθεί με δύο παίκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS το τεχνικό τιμ του Άρη προσανατολίζεται στην επιλογή παικτών στη θέση “4” που θα έχουν τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με τον Βεζένκοφ, δηλαδή ευχέρεια στο σκοράρισμα με καλό περιφερειακό σουτ. Αυτό επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ, γι’ αυτό και τα λεγόμενα “stretch 4” από τους Αμερικανούς θεωρούνται οι πιο “κρίσιμοι” παίκτες πλόεν στο άθλημα.

Το θετικό από την αποχώρηση Βεζένκοφ είναι ότι ο Άρης θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα 150.000 ευρώ που θα έπαιρνε την επόμενη χρονιά ο 19χρονος παίκτης, αποκτώντας δύο ποιοτικούς παίκτες στη συγκεκριμένη θέση. Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες επιλογές και από την κοινοτική και από την ελληνική αγορά και με την επιστροφή Πρίφτη από την Αμερική θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, αν και προεργασία έχει ήδη γίνει.

Από εκεί και πέρα, ο Πρίφτης θα επιθυμούσε την παραμονή του Ντρου Νέιμικ, αν και εφόσον βέβαια είναι υγιής ή κάποιου παίκτη που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Αμερικανού, κυρίως δηλαδή την έμφαση στις αμυντικές ικανότητες. Δεδομένη θεωρείται η ανανέωση με τον Βασίλη Σίμτσακ, ενώ θα αναζητηθεί και άλλος ένας παίκτης με ευχέρεια να παίζει και στο “4” και στο “5”.

To Top