ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η θέση Πρίφτη για Βεζένκοφ στο PRESSARIS δυόμησι μήνες πριν και το plan B

Δυόμησι μήνες πίσω, στις 19 Απριλίου, είχε δημοσιευθεί στο PRESSARIS το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Πρίφτη, στο οποίο ρωτήθηκε εκτενώς για τον Σάσα Βεζένκοφ και το μέλλον του. Έχουν σημασία τα όσα είχε “καταθέσει” τότε ο τεχνικός των κίτρινων, σε ένα χρονικό σημείο που δεν υπήρχε Νίκος Λάσκαρης.

Το απόσπασμα της συνέντευξης για τον Βεζένκοφ:

Θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να μείνει και να παίξει στην Ευρώπη ή να κάνει το άλμα για το ΝΒΑ μέσω του ντραφτ; Μπορεί να αντεπεξέλθει των απαιτήσεων που υπάρχουν εκεί;

Αυτή τη στιγμή το ΝΒΑ μπορεί να τον κοιτάξει σαν πρότζεκτ, όχι σαν άμεση λύση. Δεν πιστεύω ότι ακόμα είναι έτοιμος αθλητικά, να μπορεί να είναι εκεί στο επίπεδο που ο ίδιος θα ήθελε. Θα ήταν πιο ασφαλές για τον ίδιο να συνεχίσει για ένα ή δύο χρόνια στην Ευρώπη. Σε μια ομάδα που θα του παρέχει χώρο και χρόνο να υποστηρίξει αυτό που έχει και ένα καλό επίπεδο που θα αγωνίζεται, εννοώντας την Ευρωλίγκα.

Θεωρείτε τον Άρη ιδανική λύση για τον παίκτη, αν υπάρχει την επόμενη χρονιά και συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Ίσως να είναι. Θα ήταν ευχής έργο να συνεχίσει εδώ και να είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια βάση που θα δημιουργηθεί για τα επόμενα χρόνια. Αυτό πρέπει να μπορεί ο Άρης να το υποστηρίξει με το υπόλοιπο πλαίσιο και αυτό έχει σχέση και με τα οικονομικά. Το να συμμετέχει ο Άρης στην Ευρώπη είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα οικονομικά δεδομένα, με τον προϋπολογισμό.

Δεν θα ήταν ρίσκο για τον παίκτη να πάει σε μια ομάδα που δεν θα έχει τον χώρο και τον χρόνο που του δίνει ο Άρης φέτος;

Είναι πολύ δύσκολο να πάει σε μια ομάδα και να έχει τον ρόλο που έχει φέτος και να είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Θα ήταν ιδανικό γι’ αυτόν να πάει σε μια ομάδα που θα έχει κάποιο χώρο μικρό ή αρκετό και να αγωνιστεί για το κάτι παραπάνω, για να μπορέσει να πιέσει τον εαυτό του ακόμα περισσότερο και να βελτιωθεί.

Ο Πρίφτης όλο αυτό το διάστημα δούλευε στο μυαλό του και με τους συνεργάτες του το plan B, το οποίο δεν περιελάμβανε τον Βεζένκοφ. Είναι έτοιμος να εισηγηθεί συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών, από την ξένη αγορά, έχει ήδη κάνει το απαραίτητο σκάουτινγκ και πλέον αυτό είναι το πλάνο που θα τεθεί σε εφαρμογή.

To Top