ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Θεσσαλονίκη και το καμάρι της

O εορτάζων σήμερα Δημήτρης Σαχινίδης σχολιάζει την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα και μοιράζεται τις σκέψεις του με τους αναγνώστες του PRESSARIS.

“Η 26η Οκτωβρίου είναι μια ημερομηνία  που  αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης και έχει αν μη τι άλλο διπλή σημασία, καθώς εκτός από την θρησκευτική προσέγγιση του ζητήματος με την γιορτή του πολυούχου της Αγίου Δημητρίου είναι και η ημερομηνία απελευθέρωσης της από τον Τουρκικό ζυγό το 1912.

Δύο χρόνια αργότερα την 25η Μαρτίου του 1914 ιδρύθηκε μια ομάδα που έμελλε με την δική της σειρά να αποτελέσει ορόσημο για την αθλητική κουλτούρα της πόλης, μιας και με τις επιτυχίες της διαχρονικά  σε κάθε επίπεδο ανάγκασε τους φίλους της, αλλά και τον υπόλοιπο αθλητικό κόσμο να την ταυτίσει ολοκληρωτικά με την κοινωνική και πολιτική ιστορία της πόλης, αφού δεν πρέπει να λησμονούμε σε καμία περίπτωση πως αν κάποιος αναλύσει βαθύτερα την έννοια του αθλητισμού θα καταλάβει αμέσως πώς είναι συνυφασμένος με την κοινωνική και πολιτική ζωή ενός τόπου.
Ο Άρης λοιπόν βάσει όλων αυτών που ανέφερα παραπάνω συνέβαλλε τα μέγιστα από την δική του σκοπιά στο να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη δική της ταυτότητα και κουλτούρα κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να υπενθυμίζεται σε όλους και να αναγνωρίζεται από όλους.
Αυτή ομάδα λοιπόν τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα σε όλες τις τις εκφάνσεις, ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εξαιτίας των δικών της λαθών, αυτό όμως δε μπορεί να σημαίνει επ’ουδενί ότι κάποιοι έχουν αυτόματα το δικαίωμα να απαξιώσουν ή ακόμα χειρότερα να ακυρώσουν την προσφορά της ασελγώντας βάναυσα με αυτόν τον τρόπο σε βάρος της ίδιας της ιστορίας.
Βέβαια επειδή πάντοτε είμαι υπέρμαχος της αυτοκριτικής για να κερδίσουμε εκ νέου τον σεβασμό όλων θα πρέπει πρώτιστα όλοι εμείς που ο καθένας μας αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της ομάδας να αλλάξουμε άμεσα τον τρόπο αντιμετώπισης και συμπεριφοράς μας προς αυτήν κι αυτό το αναφέρω απλά γιατί αν θα μπορούσα να παρομοιάσω τον Άρη θα τον χαρακτήριζα ως μια καλοστημένη και πανέμορφη εξωτερικά έπαυλη, η οποία όμως έχει πάψει να φροντίζεται από τους ανθρώπους που την κατοικούν με αποτέλεσμα να χάσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από την ομορφιά και την αίγλη της.
Όλα αυτά λοιπόν με αναγκάζουν να αναφέρω ξανά κάτι που ανέκαθεν πίστευα για την ομάδα, τον κόσμο της, αλλά κυρίως αυτούς που την διοικούν. Ο Άρης είναι μια τεράστια ευθύνη κύριοι και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν δικαιούται σε καμία των περιπτώσεων να ομιλεί διότι σε διαφορετική περίπτωση άθελα του διαπράττει ένα ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα του οποίου οι συνέπειες μπορεί αρχικά να μην είναι ορατές, αλλά μπορεί μελλοντικά να καταπλακώσουν την ομάδα.
Χρόνια πολλά λοιπόν στην Θεσσαλονίκη και στο καμάρι της που γεννήθηκε, με τα χρόνια μεγάλωσε και απέκτησε πιστούς οπαδούς σε όλη την Ελλάδα”.
To Top