Η καταστροφή αφήνει ευκαιρίες, κάποιος πρέπει να τις εκμεταλλευτεί!

Ο Άρης βρίσκεται εδώ και μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Από κάθε άποψη, όχι απαραίτητα αγωνιστικά. Συγκυρία βγαλμένη μέσα από τους χειρότερους εφιάλτες όλων των Αρειανών. Κάθε ηλικίας, βιωμάτων  και αντίληψης.

Επειδή η περίοδος είναι δραματική παρατηρώντας την από οποιαδήποτε οπτική γωνία και διάθεση, όσοι κρατούν την τύχη του συλλόγου στα χέρια τους είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ξεκάθαρα το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Ο κόσμος είναι διχασμένος καθώς επικρατεί σύγχυση σχετικά με την κατηγορία που θα διαλέξει ο Άρης να αγωνιστεί την ερχόμενη περίοδο. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί μομφή για τους νυν διοικούντες, ωστόσο έχουν την ιστορική ευθύνη να περάσουν την ομάδα σε μια επόμενη ιστορικά φάση.

Ο τίτλος «τέλος εποχής» ταιριάζει γάντι, αρκεί η επόμενη μέρα να σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, να υπάρξει βούληση, αποφασιστικότητα και πάνω απ όλα κοινό μέτωπο.

Ο κόσμος, η οικογένεια του Άρη χρειάζεται τώρα ένα σημείο αναφοράς που θα παραμερίζει κάθε αντιπαλότητα και μικροπολιτική του παρελθόντος. Ο Άρης οφείλει να βρει ένα σύνθημα, έναν στόχο, ένα όραμα. Ο κόσμος του πρέπει να πιστέψει σε κάτι, να παλέψει στο πλευρό της ομάδας δίνοντάς της δύναμη και κουράγιο.

Η ευθύνη είναι μεγάλη, όμως τα οφέλη δεν πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμα. Εδώ που φτάσαμε, δεν διακυβεύεται απλά η επόμενη και μεθεπόμενη χρονιά, αλλά το μέλλον όλου του συλλόγου μπαίνοντας στο δεύτερο αιώνα ζωής του.

Ο Άρης  χρειάζεται όσο ποτέ κάθαρση για να επέλθει σταδιακά η αναγέννηση. Εφόσον δεν υπάρξει άμεσα εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ μέσω ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα, τότε η επανεκκίνηση μέσω της Football league 2 μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Με δεδομένο πως το DNA του συλλόγου δεν επιτρέπει σκέψεις για αλλαγή ΑΦΜ, τότε μπορεί ενωμένος ο Άρης να αμβλύνει τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Με άλλα λόγια, ευκαιρίες μπορεί να υπάρξουν μόνο εάν ο στόχος είναι συγκεκριμένος και εφικτός. Επίσης, δεν περισσεύει χρόνος για άλλες λάθος επιλογές.  Είναι απαραίτητο να υπάρξει προνοητικότητα λαμβάνοντας υπόψη κάθε παράμετρο, όπως για παράδειγμα τους ανταγωνιστές που θα έχει η ομάδα την ερχόμενη σεζόν εάν επιλέξει την Football league.

Λύσεις οι οποίες δεν θα έχουν βιώσιμα χαρακτηριστικά θα πρέπει να αποφευχθούν με κάθε τρόπο. Από την καταστροφή κέρδος δεν βγαίνει, όμως ο Άρης έχει τη δυναμική να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να μεγαλουργήσει.

 

To Top