Η παράδοση με το μέρος του Άρη

Για την ιστορία των ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ειδικά στα χρόνια που έκριναν τον τίτλο του πρωταθλητή έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλια του «βιβλίου» του ελληνικού μπάσκετ. Μπορεί από το 1992 και μετά να μην αναδείκνυαν τον πρωταθλητή αλλά είχαν και εξακολουθούν να έχουν την αξία τους.

Στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ λοιπόν, σε σύνολο 27 αγώνων στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Αρης σημείωσε 15 νίκες ως γηπεδούχος και ο ΠΑΟΚ 12 ως φιλοξενούμενος. Βέβαια οι “κίτρινοι” ήταν και ουσιαστικά γηπεδούχοι μετά το 2000 όταν ο “αιώνιος” αντίπαλος τους, μετακόμισε ανατολικότερα στη Θεσσαλονίκη, στο “παλατάκι” παρότι την σεζόν 1999-2000 εφαρμόστηκε το 100-0 στα εισιτήρια οπότε η έδρα είχε πραγματική ισχύ από τότε.

Ωστόσο περιορίζοντας την αναφορά μας στα τελευταία 15 χρόνια ο απολογισμός των αγώνων στη “Nick Galis Hall” είναι 10 νίκες για τον Αρη και έξι για τον ΠΑΟΚ που έφυγε με το “διπλό” τις δύο προηγούμενες σεζόν. Αναλυτικά τα ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος και οι πρωταγωνιστές τους…

πηγή: esake.gr

To Top