Η… περιφορά από πορτοφόλι σε πορτοφόλι – Μιλάνε για Β΄ εθνική, κάνουν πράξεις για την… Γ΄ Εθνική

Το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει στον Άρη. Μέχρι πριν μερικούς μήνες το θέμα της απόκτησης άλλου ΑΦΜ από τον Άρη σε περίπτωση που η ομάδα θα έπαιρνε τον (πικρό) δρόμο του υποβιβασμού, συζητήθηκε εκτενώς στα χείλη κόσμου και παραγόντων, αλλά σε ανεπίσημο και θεωρητικό επίπεδο.

Ήταν, είναι και θα είναι ένα θέμα ταμπού. Μετά από πολλές συζητήσεις, υπήρξε το δημόσιο ξεκαθάρισμα στην συνέλευση του περασμένου Φεβρουαρίου, ότι ο Άρης δεν θα μπει στην διαδικασία άλλου ΑΦΜ, αναζητώντας αλλού τρόπους επιβίωσης και απόδρασης από την οικονομική καταστροφή.

Σήμερα μετά από πολλοστή καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας και παρά τις επίσης δημόσιες τοποθετήσεις ότι «ο πρώτος στόχος είναι η Β’ εθνική και όχι η Γ’ κατηγορία», οι σκέψεις για συμμετοχή του Άρη στην ερασιτεχνική κατηγορία αρχίζουν να αυξάνονται. Πολλοί μιλούν για το πρότυπο της ΑΕΚ, αλλά αγνοούν κάτι βασικό: στην ομάδα της Αθήνας υπάρχει η παρουσία ενός παράγοντα της οικονομικής εμβέλειας του Μελισσανίδη, την ώρα που στο Χαριλάου, οι «πενταροδεκάρες» τείνουν να αποτελέσουν το σήμα κατατεθέν όσων παραγόντων έχουν μπει στη διαδικασία να ασχοληθούν με την ομάδα.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης (μια ανακύκλωση παραγόντων που ήταν τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι είτε της ποδοσφαιρικής ομάδας, είτε της πάλαι ποτέ Λέσχης) θα επιχειρήσει (για πολλοστή φορά πράγματι) να προσελκύσει τη συμμετοχή των παραγόντων που πέρασαν από τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια, για να βάλουν «πλάτη» (το «πορτοφόλι» τους με άλλα λόγια.), ώστε να σωθεί ο σύλλογος.

Μια συνταγή που δοκιμάστηκε, αλλά ποτέ δεν έβγαλε «φαγητό» από την «κατσαρόλα», γιατί πολύ απλά συνταγή χωρίς υλικά δεν μπορεί να δημιουργήσει από μόνη της.

Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει τέτοια συμμετοχή που να εγγυάται την οικονομική βιωσιμότητα του Άρη, όσο μένουν στον αέρα θέματα όπως το σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα, ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν στην προσπάθεια κ.α. Θα γίνει πάλι η γνωστή «περιφορά» από γραφείο σε γραφείο, από πόρτα σε πόρτα, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι λύση «μακράς πνοής» δύσκολα θα υπάρξει.

Πάνω σε αυτό το (γνωστό πια) τεντωμένο σχοινί, η λύσης της Γ’ εθνικής, δείχνει να αρχίζει να ωριμάζει στο μυαλό όλων. Για να ασχοληθούν λοιπόν κάποιοι, όπως φαίνεται με το πάλαι ποτέ «μαγαζί γωνία» που λέγεται Άρης, προτιμούν να πιάσει πρώτα πάτο!

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τον κόσμο του Άρη, αυτόν που γύρισε την πλάτη σε αυτές τις διαδικασίες να φωνάξει επιτέλους “παρών”!

To Top