Η πρώτη αναχαίτιση τουρκικού UAV Drone από ελληνικά F-16 στο ελληνικό FIR

UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου – Έντονος προβληματισμός και κινητοποίηση στο ΓΕΑ από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο ΓΕΑ η είσοδος τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας εισήλθε στο ελληνικό FIR, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου και εν συνεχεία αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16.

Οι Τούρκοι απέσυραν το Drone στον εναέριο χώρο τους με τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να παρακολουθούν την πτήση μέχρι να αποσυρθεί.

Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή παραβίασης του εναέριου χώρου μας από UAV ANKA, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.

Το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και κινητοποίηση στο ΓΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία μέχρι σήμερα έστελνε μικρά Drone πάνω από το Αιγαίο, ωστόσο όπως φαίνεται, πλέον τα UAV ΑΝΚΑ μπαίνουν σε πλήρη επιχειρησιακή δράση.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι τρία ζεύγη των τουρκικών F-16 που εισήλθαν χθες στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως προέβησαν σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισής τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

 

 

To Top