Η Ρεάλ 19 φορές ακριβότερη ομάδα από τη Σαν Λορέντσο

Η μάχη μεταξύ της Ρεάλ και της Σαν Λορέντσο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων φαντάζει κάτι παραπάνω από άνιση με βάση τους αριθμούς. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ρεάλ Μαδρίτης και Σαν Λορέντσο διεκδικούν το βράδυ του Σαββάτου τον πρώτο τους τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, σε ένα ματς που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ αν λάβουμε υπόψη τα οικονομικά στοιχεία που συνοδεύουν τις δύο ομάδες.

Σύμφωνα με τη μελέτη του “Transfermarkt” (που καταγράφει την αξία του κάθε παίκτη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο), το ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης έχει αξία σχεδόν 19 φορές μεγαλύτερη από το αντίστοιχο των πρωταθλητών Λατινικής Αμερικής, καθώς στοιχίζει 688,8 εκατομμύρια ευρώ έναντι 37,1 εκατομμύρια ευρώ των Αργεντίνων.

Το ίδιο μέσο υπογραμμίζει μάλιστα ότι επτά παίκτες από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στοιχίζουν περισσότερο από όλη την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαν Λορέντσο: ο λόγος για τους Κριστιάνο Ρονάλντο (120 εκ.ευρώ), Μπέιλ (80), Χάμες Ροντρίγκες (60), Μόντριτς (55), Μπενζεμά (45), Κρόος (45) και Σέρχιο Ράμος (45), ενώ την ίδια ώρα ο ακριβότερος παίκτης της Σαν Λορέντσο είναι ο Μπαριέντος που η αξία του εκτιμάται στα 5 εκ.ευρώ.

Υπάρχει βέβαια και χαώδης διαφορά στα χρήματα που διαχειρίζονται οι διοικήσεις των δύο ομάδων, αφού το μπάτζετ της Ρεάλ υπολογίζεται στα 540 εκ.ευρώ και της Σαν Λορέντσο στα 10, κατά 54 φορές δηλαδή μικρότερο…

πηγή: sport24.gr

To Top