Η Σεβίλλη σόκαρε τη Γιουνάιτεντ!

Κάζο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που στήθηκε σούπερ συντηρητικά από τον Μουρίνιο και το πλήρωσε καθώς ο Μπεν Γεντέρ έβαλε δύο γκολ και χάρισε νίκη και πρόκριση στην Σεβίλλη (1-2).

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ύστερα από ένα προβληματικό πρώτο σκέλος (0-0) και ένα προβληματικό πρώτο μέρος στη ρεβάνς, οι Κόκκινοι Διάβολοι πλήρωσαν την κακή εικόνα τους και επέτρεψαν στην Σεβίλλη να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά με μεγάλη νίκη στο Μάντσεστερ. Η ομάδα του Μοντέλα έκανε 21 τελικές στο Old Trafford, όσες δεν έχει κάνει καμία ομάδα τα τελευταία 7 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις και μάλλον δίκαια είναι αυτή που πέρασε. Σοκ στην Γιουνάιτεντ, στην οποία από τα μέσα Μαρτίου μοναδικός στόχος μένει η κατάκτηση του FA Cup. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μπεν Γεντέρ, ο οποίος μπήκε στο 72′ και στο 74′ και το 78′ καθάρισε το ματς.

Η Γιουνάιτεντ φάνηκε να μπαίνει δυνατά και στο 2′ ο Λουκάκου έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Λίνγκαρντ αλλά το δεξί του έφυγε έξω και η συνέχεια ήταν για την Σεβίλλη. Στο 9′ ο Χοακίν Κορέα έκανε το σουτ, άουτ και η ομάδα του Μοντέλα ήταν με γυμνό μάτι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Στο 14′ το παιδικό λάθος του Μπαγί δεν τιμωρήθηκε, στο 16′ ο Βάσκες σούταρε άουτ και στο 27′ το διαγώνιο αριστερό του Μουριέλ πέρασε έξω. Στο 38′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μουρίνιο, όμως ο Φελαϊνι, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Σάντσες, νικήθηκε από τον Σέρχιο Ρίκο και το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαγί, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Βαλένσια (77′ Μάτα), Μάτιτς, Φελαϊνί (60′ Πογκμπά), Λίνγκαρντ (77′ Μαρσιάλ), Σάντσες, Ράσφορντ, Λουκάκου.

Σεβίλλη (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ρίκο, Κίερ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Μερκάδο, Ν’ Ζονζί, Μπανέγα, Βάσκες (87′ Πισάρο), Σαράμπια, Κορέα (89′ Γκάις), Μουριέλ (72′ Μπεν Γεντέρ).
“Αυτοκράτορας” ο Τζέκο, στους 8 η Ρόμα!
Τι και αν δεν έπεισε η Ρόμα, ο Τζέκο χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να βρει δίχτυα και να στείλει την ομάδα στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από μια δεκαετία (1-0). Ενα λάθος της άμυνας ήταν αυτό που στέρησε από τους Ουκρανούς μια τεράστια πρόκριση.

Κακό α’ μέρος, με τη Σαχτάρ να κάνει το ιδανικό ματς. Οι Ουκρανοί ήταν ιδανικά στημένοι, είχαν την κατοχή και κατάφεραν σε πρώτη φάση να κόψουν την αντίπαλό τους στη μέση. Στεπανένκο και Φρεντ είχαν τον έλεγχο στον άξονα, αντίθετα Ντε Ρόσι και Ναϊνγκολάν ήταν εγκλωβισμένοι. Ελάχιστες οι φάσεις, με τους Ουκρανούς να τα κάνουν όλα σύμφωνα με το πλάνο τους. Στο 33′ θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ, ο Φερέιρα εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Φάζιο, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ισμαΐλι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Φλορέντσι με υπέροχο κόψιμο έσωσε την ομάδα του.

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο β’ μέρος δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Ρόμα, αφού στην πρώτη τελική της προσπάθεια πήρε και το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Απίθανη μπαλιά του Στρότμαν από τη σέντρα, τραγική συνεννόηση άμυνας – γκολκίπερ και ο Τζέκο με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0. Ηταν το τέταρτο γκολ του Βόσνιου στη φετινή διοργάνωση, αλλά και το πρώτο του σε νοκ άουτ ματς του Champions League. Oι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία και θα μπορούσαν σε δυο περιπτώσεις με Περότι και Τζέκο να καθαρίσουν το ματς. Στο 78′ το έργο της Ρόμα έγινε ευκολότερο, αφού ο Oρντετς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Οι Ουκρανοί πάντως προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν, έκλεισαν τη Ρόμα, αλλά δεν είχαν τις λύσεις για το πολυπόθητο τέρμα!

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν, Στρότμαν, Περότι, Τζέκο (89΄ Ελ Σαράουϊ), Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ουντέρ (65΄ Ουντέρ), Φάζιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

Σαχτάρ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόφ, Μπούτκο, Στεπανένκο (74΄ Άλαν Πάτρικ), Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ, Μάρλος (82΄ Ντεντίνιο), Όρντετς, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι
To Top