ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η βεβαιότητα Μυροφορίδη για την αδειοδότηση, ο Σπανός και οι κλεισμένες μεταγραφές

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 έδωσε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Παύλος Μυροφορίδης. Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΠΑΕ θα πάρει άδεια, μίλησε για τους ποδοσφαιριστές που είναι κλεισμένοι, το κριτήριο πρόσληψης του Δημήτρη Σπανού και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Σωκράτη Διούδη.

Αναλυτικά είπε:

Για την έφεση σχετικά με την άδεια και αν ο Άρης θα περάσει τη διαδικασία:

«Σήμερα, αύριο θα γίνει. Έχει απόλυτο δίκαιο και ο πρόεδρος της Football League. Δεν μπορεί τα ίδια κριτήρια να ισχύουν για ομάδες που έχουν πάρει 2 και 3 εκατ. ευρώ έσοδα με ομάδα που έχει πάρει μηδεν. Άφησε τον Άρη στην άκρη. Ο Άρης μπορεί να στηρίξει τα πάντα. Σε ένα πρωτάθλημα όπως η Football League με μηδέν έσοδα πρέπει τα κριτήρια να είναι ίδια με τη Super League που έχει κατώτερα έσοδα 2 εκατ. ευρώ. Κάπου δεν ταιριάζουν αυτά».

Πώς υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να κάνει ένας τεχνικός διευθυντής τη δουλειά του; Υπήρχε ένας σχεδιασμός προηγουμένως;

«Στο μυαλό μου είχα τι απαιτείται στην κατηγορία που θα παίξω. Ο σχεδιασμός κάπου σταματούσε και λέγαμε ότι τέσσερις, πέντε επιλογές θα γίνουν με γνώμονα την κατηγορία. Αν η ομάδα είναι Super League να ανεβάσει το μπάτζετ της σε τέσσερα, πέντε παιδιά για να είναι αυτή που πρέπει.

Είπα και δημόσια ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει από τον Άρη αν παίξει Super League ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα ή θα παίξει Ευρώπη. Απλά θα είναι μία ομάδα αξιολογότατη με αυτό που έχει εκείνη τη στιγμή. Και στη διάρκεια θα γίνεται καλύτερη, κάθε μέρα και καλύτερη».

Για τον στόχο της ανόδου:

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αυτός. Απλά πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο. Πρέπει να γίνει με τη σοβαρότητα που αρμόζει. Ο Άρης δεν σεβάστηκε την κατηγορία που έπαιζε. Θεώρησε ότι με το όνομά του θα ανέβει κατηγορία. Δεν είναι έτσι η Β’ Εθνική. Πρέπει να τη σέβεσαι και αν τη σέβεσαι, θα πετύχεις. Αν όχι, θα αποτύχεις, είναι δεδομένο».

Για τις ιδιαιτερότητες της Football League:

«Στη μεγάλη κατηγορία μεγάλο ρόλο παίζει το γήπεδο. Στη Β’ Εθνική μπορεί να παίξεις σε ένα χωράφι και να παίζεις σε χωράφια συνεχόμενα. Να παίζεις σε πολύ κακά γήπεδα, ενώ στη Super League αυτό δεν θα συμβεί. Ξεκάθαρα επηρεάζει την επιλογή των παικτών. Αν ο παίκτης δεν μπορεί να φάει λάσπη, δεν κάνει για Football League. Τα μεταξωτά… θέλουν και επιδέξιους…».

Ποιοι είναι κλεισμένοι:

«Έχουν τελειώσει παίκτες όπως ο Νίκιτς με γεμάτο πρωτάθλημα στην Κέρκυρα, ο Μουμίν, ο Βαλεριάνος, ο Μαραγκός που έπαιξε Super League, ο Διαμαντόπουλος, μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσει ο Δεληζήσης. Είναι παιδιά που έρχονται κάθε μέρα, να κλείσουμε τα κενά μας και να είμαστε καλά. Γεμίζει το ρόστερ και φτιάχνουμε μια ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί, και θα φανεί και στα παιχνίδια Κυπέλλου, και στην παραπάνω κατηγορία».

Για το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ:

«Είναι λογικό να γίνει. Τα μπάτζετ της Β’ με της Super League έχουν διαφορά μεγάλη. Ο περσινός Άρης κινούνταν σε μπάτζετ Super League. Αυτό πρέπει να το μαζέψω, να δώσω αυτό που αρμόζει σε αυτή την κατηγορία. Αν αρχίσουμε να κάνουμε τρέλες δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές, να βλέπουμε την αξία και να την πληρώνουμε. Να κάνουμε υπερτιμολογήσεις ή να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη χωρίς να υπάρχει ουσία, δεν υπάρχει και λόγος».

Για την πρόσληψη Σπανού:

«Ο προπονητής πρέπει να είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύομαι. Ο Δημήτρης Σπανός που θα έρθει είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι πολύ. Δουλεύει, είναι ευκαιρία και γι’ αυτόν να είναι σε μια ομάδα όπως είναι ο Άρης. Δεν του κάνει χάρη κανείς. Είναι σε μια ομάδα, γιατί το αξίζει πάνω απ’ όλα».

Για τον Διούδη και αν έχει κλείσει στον Παναθηναϊκό:

«Το θέμα χειρίζεται ξεκάθαρα ο κύριος Καρυπίδης με τον Παναθηναϊκό. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει, είναι δεδομένο».

Ποιος θα τον αντικαταστήσει αν φύγει ο Διούδης:

«Ναι, θα είναι ο Μανώλης Αποστολίδης. Ένα παιδί έμπειρο, που ξέρει την κατηγορία, σου εμπνέει σιγουριά και ηρεμία. Υπάρχει και ο Αναγνωστόπουλος, που είναι για μένα εξαιρετικός και δεν πρέπει να πνιγεί. Πρέπει να του δώσουμε τον χώρο να σταθεί στα πόδια του, να μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω.

Ήρθε από τον Παναθηναϊκό πέρυσι και θεωρώ ότι μπορούμε να του δώσουμε χώρο. Είναι αμαρτία να πνίγεις νέα παιδιά. Ο Αναγνωστόπουλος είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Καλώς, κακώς, γιατί και ο Διούδης είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, είναι ένα παιδί που δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Για μένα είναι από τους νέους που έχουν μεγάλο θέμα να κάνουν καριέρα».

Αν θεωρεί δεδομένο ότι ο Άρης θα πάρει άδεια:

«Θεωρώ ναι».

To Top