Η συγκινητική επιστολή του Τζέραρντ προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ

Ο Στίβεν Τζέραρντ συγκλονίζει. Διαβάστε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του θρύλου της Λίβερπουλ προς τους οπαδούς των “κόκκινων” με την αναφορά του για τον άθλο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τη συνέχιση της σχέσης του με την ομάδα μετά τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Στίβεν Τζέραρντ έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής έναν υπέροχο κόκκινο κύκλο διάρκειας 17 χρόνων στη Λίβερπουλ, που τον βρήκε να κατακτάει 10 τρόπαια με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ την οποία υπηρέτησε για πάνω από 700 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, και λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και το νέο του ποδοσφαιρικό προορισμό θέλησε να πει “αντίο”.

Ένα αντίο ξεχωριστό όπως ήταν άλλωστε και εκείνος για όλους τους φίλους των “κόκκινων” από το 1998 και μετά, με τον εμβληματικό κάπτεν με το Νο 8 στην πλάτη να γράφει ανοιχτή επιστολή κάνοντας ειδική αναφορά στην κατάκτηση του Champions League πριν από 10 χρόνια αλλά και στην αιώνια αγάπη που θα έχει για αυτή την ομάδα.

Αναλυτικά το γράμμα του Τζέραρντ με αποδέκτες όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ:

“Σε όλους τους οπαδούς μου

Το να πω αντίο δεν ήταν εύκολο. Η Λίβερπουλ ήταν κομμάτι της ζωής μου από όταν ήμουν 8 ετών και θα μου λείψει πάρα πολύ. Το τελευταίο ματς στο Anfield κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και το ματς κόντρα στη Στόουκ ήταν αξέχαστες στιγμές, από πλευράς συναισθημάτων, για μένα και την οικογένειά μου. Ήταν ένα απόλυτο προνόμιο να μπορώ να εκπροσωπώ αυτό το σύλλογο για τόσο πολύ καιρό. Όταν ήμουν ένα μικρό παιδί, κλωτσώντας μία μπάλα στις οδούς Ironside και Huyton, το μόνο που ήθελα ήταν να παίξω για τη Λίβερπουλ. Ονειρευόμουν να φορέσω αυτή τη φανέλα έστω μία φορά και δεν πίστευα ότι θα το έκανα για 710 φορές μέσα σε 17 χρόνια.

Είμαι απίστευτα υπερήφανος. Αγάπησα κάθε λεπτό που έπαιξα για τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι. Υπήρχαν καλές και άσχημες στιγμές, παρόλα αυτά όμως εσείς με υποστηρίζατε πάντα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Η μεγαλύτερη στιγμή ήταν προφανώς στην Κωνσταντινούπολη πριν 10 χρόνια. Ήταν η καλύτερη βραδιά της ζωής μου. Όταν σήκωσα στον ουρανό το τρόπαιο του Champions League δεν υπήρχε πιο υπερήφανος άνθρωπος από μένα στον πλανήτη. Και εσείς βάλατε ένα χεράκι στο να έρθει η ανατροπή με τη Μίλαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο μας βοηθήσατε μετά από εκείνο το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο.

Ο κόσμος συχνά με ρωτάει για το βάρος που έχω στους ώμους μου για να προσφέρω στη Λίβερπουλ όμως εγώ ποτέ δεν το έβλεπα ως βάρος. Υπήρχε τεράστια ευθύνη πάνω μου αλλά αυτό ήταν κάτι που αγαπούσα. Είναι τεράστια τιμή να είσαι αρχηγός αυτής της ομάδας για τόσο πολύ. Πάντα προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να δίνω το παράδειγμα. Ήμουν πολύ τυχερός που έπαιξα δίπλα σε μερικούς εκπληκτικούς παίκτες και προπονητές που με βοήθησαν όλοι τους να βελτιωθώ και να ωριμάσω.

Η Λίβερπουλ είναι το σπίτι μου και αγαπώ αυτή την πόλη, όμως πιστεύω πως είναι η σωστή στιγμή για ένα νέο κεφάλαιο. Και για αυτό το λόγο θα μετακομίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλω να συνεχίσω να παίζω κάθε εβδομάδα στην τελευταία φάση της καριέρας μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Θα λείψω για μερικά χρόνια αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της σχέσης μου με τη Λίβερπουλ. Είμαι οπαδός της για για μία ζωή και θα είμαι για πάντα.

Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στο μέλλον και να συνεργαστώ εκ νέου με το σύλλογο, πιστεύω ότι θα μπορώ να συνεισφέρω στο σύλλογο έχοντας κάποιο ρόλο. Όμως σήμερα το μόνο που έχω να κάνω είναι να γυρίσω πίσω και να ευχαριστήσω τους οπαδούς για την τρομερή υποστήριξη που μου έχετε δώσει εδώ και δύο δεκαετίες. Με βοηθήσατε να εκπληρώσω ξανά και ξανά τα όνειρά μου και μου δώσατε αναμνήσεις που δεν θα τις αντάλλασα για τίποτα.

Ευχαριστώ”

To Top