Η τρελή ιδέα του Γκαλιάνι για μεικτή Μίλαν-Ίντερ

Την ώρα που Μίλαν και Ίντερ ετοιμάζονται για το μεταξύ τους ντέρμπι, ο Αντριάνο Γκαλιάνι πρότεινε τη δημιουργία μίας μεικτής ομάδας με παίκτες και των δύο!

Προς το παρόν είναι μόνο μία πρόταση που δεν έχει περάσει ακόμα στη φάση του σχεδίου, όμως και μόνο που ακούστηκε από τα χείλη του αντιπροέδρου της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, είναι λογικό ότι θα προκαλέσει συζητήσεις και… αντιδράσεις.

Τι είπε το δεξί χέρι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και επί τρεις δεκαετίες παράγοντας της Μίλαν;“Μπορούμε να σκεφτούμε να δημιουργήσουμε μία ροσονερατζούρα ομάδα για να κοντράρουμε αντιπροσωπευτικές ομάδες των πόλεων στα ντέρμπι”, δήλωσε αρχικά, για να αναφέρει κατόπιν αρκετά παραδείγματα ομάδων που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.

“Λοιπόν, ας δούμε. Τι λέτε για Μιλάνο κόντρα στη Μαδρίτη; Ίσως βέβαια να έπρεπε να αποφεύγαμε να παίζαμε αυτή την περίοδο με την μεικτή Ρεάλ-Ατλέτικο αλλά πώς αλλιώς θέλεις να φέρεις το θέαμα στο γήπεδο;

Στη Βαρκελώνη είναι δύσκολο να συμβεί πάντως αυτό. Η Εσπανιόλ είναι αρκετές κλάσεις κάτω από τη Μπαρτσελόνα και ίσως και περισσότερο…

Στην Αγγλία μπορούμε να σκεφτούμε τη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι για να ιδρύσουν μία μόνο ομάδα στο Μάντσεστερ. Σε μία τέτοια περίπτωση πάντως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για μας τους Μιλανέζους…”

Αυτό πάνω κάτω είναι το πλάνο (σε πολύ αόριστη μορφή) του Γκαλιάνι για ένα τουρνουά πόλεων (η “Gazzetta dello Sport” εκτιμάει πως ίσως ο Ιταλός παράγοντας έχει στο μυαλό του 16 τέτοιες πόλεις), το οποίο σίγουρα ακούγεται ελκυστικό αν σκεφτεί κανείς και άλλες πόλεις με ισχυρές ποδοσφαιρικές δυνάμεις.

Στη Ρώμη το δίδυμο Ρόμα-Λάτσιο θα έκανε θραύση (αν και κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπικό με δεδομένη την τρομερή έχθρα των οπαδών), στη Λίβερπουλ η ομώνυμη ομάδα θα ένωνε τις δυνάμεις της με την Έβερτον, στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει το δίπολο Φενέρ-Γαλατά ενώ η πόλη της Αθήνας θα ένωνε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Σε ένα τέτοιο πάντως ενδεχόμενο η Μπάγερν δεν θα ωφελούταν και τόσο πολύ αν σκεφτεί κανείς ότι η άλλη ομάδα του Μονάχου βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία (Μόναχο 1860), ενώ στο Λονδίνο θα υπήρχε “θέμα” με το ποια εκ των Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ θα έμενε εκτός…

Πηγή: sport24.gr

To Top