Η υποχρέωση να δοθούν εξηγήσεις (και μια… συγγνώμη) για την αποτυχία και το “σωσίβιο” των μπαράζ

Η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη περιέγραψε συγκεκριμένα δεδομένα σε ότι αφορά τον Άρη, σχετικά με το χθες, το σήμερα και την αβεβαιότητα του “αύριο”.

Αυτά συνοψίζονται στα εξής:

1. Η χρονιά στο ποδοσφαιρικό τμήμα στέφθηκε με αποτυχία, από τη στιγμή που αγωνιστικά δεν κατάφερε το αυτονόητο, την απευθείας άνοδο. Ο τερματισμός της 2ης θέσης στη Γ’ εθνική έχει συγκεκριμένες ευθύνες.

Τα μέλη του Άρη (όσα ήταν παρόντα), αλλά συνολικά η οικογένεια της ομάδας σε κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο, απαιτούν εξηγήσεις και φυσικά μια συγγνώμη από τους υπεύθυνους. Αυτές δεν δόθηκαν. Οι άνθρωποι που είχαν τις τύχες της ομάδας δεν έδωσαν το παρόν, με την δικαιολογία ότι δεν ήταν η γ.σ. με το ποδόσφαιρο. Το οξύμωρο ήταν ότι όπως περιγράφηκε, η ύπαρξη του ΑΣ Άρης σχετίζεται με την τύχη του ποδοσφαίρου.

Στην προκειμένη περίπτωση το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος ήταν ο προπονητής της ομάδας δυο φορές, ενώ λειτούργησε και σε διοικητικά πόστα: μάνατζερ, επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

2. Ο σύλλογος κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία, εάν δεν βρεθούν ρεαλιστικοί τρόποι χρηματοδότησης. Ο Τάσος Δεσύπρης μίλησε για κίνδυνο αναστολής των λειτουργιών, εάν η ομάδα δεν καταφέρει να ανέβει στη Β΄εθνική, τη στιγμή που όλοι οι λογαριασμοί του είναι μπλοκαρισμένοι λόγω των χρεών.

Επί της ουσίας υπογραμμίζεται η ανάγκη να βρει επιτέλους ο σύλλογος έναν ισχυρό επενδυτή-χρηματοδότη που θα δώσει λύσεις, μακριά από την παθογόνα εσωστρέφεια που έφερε σήμερα τον Άρη στη δυσχερή θέση που βρίσκεται.

3. Το ποδοσφαιρικό τμήμα ρίχνει όλο το βάρος στο “σωσίβιο” των μπαράζ ανόδου, προκειμένου να υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Μια προσπάθεια που χρειάζεται τη στήριξη όλων, τη στιγμή που η αποστολή του Άρη είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Η επίτευξη της ανόδου (κανείς δεν θέλει σήμερα να σκέφτεται το αντίθετο…) θα δρομολογήσει τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.

Αρκεί όλος ο Άρης, αυτή τη φορά, να είναι έτοιμος και με συγκεκριμένο σχέδιο.

To Top