ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σταμάτης Πάππας: Η “φωνή” του Κλεάνθης Βικελίδης… συστήνεται στον κόσμο του Άρη (photos)

Οι φίλαθλοι του Άρη τον ακούν εδώ και δέκα χρόνια στο Κλεάνθης Βικελίδης… Είναι η “φωνή” του γηπέδου, ο άνθρωπος που μεταδίδει τις ενδεκάδες, τις ανακοινώσεις, όλα όσα πρέπει να υποστηρίξουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Από τα παλιά χρόνια, στο Χαριλάου με το τσιμεντένιο σκέπαστρο και τα… περιστέρια, όπου οι ανακοινώσεις γίνονταν από μια γωνιά των κερκίδων, στην σύγχρονη περίοδο, όπου ο Σταμάτης Πάππας, για τον οποίο ο λόγος έχει επιφορτιστεί εντός αγωνιστικού χώρου, ο,τιδήποτε αφορά τα ηχητικά μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης.

“Είναι μια αποστολή με μεγάλη ευθύνη, την οποία υπηρετώ, ξεκινώντας από την αγάπη για τον Άρη” είπε ο ίδιος ξεκινώντας να… συστήνεται στον κόσμο της ομάδας μέσα από το Yellow Radio και την εκπομπή “Οι αντίζηλοι”. Ο Πάππας είναι κοντά στον Άρη από τότε που… θυμάται τον εαυτό του, για πάνω από 40 χρόνια.

“Ξεκίνησα να παίζω στα τσικό του Άρη με τον Κώστα Στράντζαλη, μαζί με τον Κουκ… Να είναι σύντομα καλά του εύχομαι και γω από την πλευρά μου. Έπαιζα σέντερ φορ, ήμουν καλός (σ.σ. γέλια), αλλά με κέρδισε η μουσική. Ελπίζω ο γιος μου που παίζει στις ακαδημίες του Άρη να φτάσει ψηλά και να έχει μια καριέρα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους” τονίζει. Είναι άλλωστε ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς παραγωγούς σε ραδιόφωνα, αλλά και μπαρ, κλαμπ κτλ. της Θεσσαλονίκης.

Από τους αγωνιστικούς χώρους βρέθηκε στη συνέχεια στην κερκίδα. “Στην πρώτη γραμμή πάντα για τον Άρη, μια ζωή Άρης” λέει και συμπληρώνει: “Αξέχαστη εμπειρία το ταξίδι στο Μιλάνο, σε εκείνο το λεωφορείο με τους 52 Αρειανούς, για τον μπασκετικό Άρη. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ταξίδια, τρεις μέρες, χωρίς διανυκτέρευση στο λεωφορείο πάνε-έλα. Πήγαμε για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση με +31 πόντους κόντρα στην Τρέισερ Μιλάνο του Μακαντού και του Ντ Αντόνι, αλλά δυστυχώς ο Άρης του Νίκου Γκάλη έχασε με 34 πόντους κι αποκλείστηκε. Από κείνη τη βραδιά, από τις… στάχτες εκείνες ξεπήδησε ευτυχώς μετά η Αυτοκρατορία, που γαλούχησε χιλιάδες φιλάθλους. Μόναχο, Γάνδη και Ισπανία μέχρι Τορίνο κι άλλες τεράστιες στιγμές του συλλόγου σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο φυσικά”.

Σε ότι αφορά τις εμπειρίες του από την παρουσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Πάππας θυμάται: “Υπάρχουν πολλά περίεργα περιστατικά σίγουρα, τόσα ματς άλλωστε. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία, ειδικά με τα ονόματα των παικτών, αλλά και σωστή διαχείριση όταν υπάρχει πίεση. Πάντως έχω δεχθεί και… κόκκινη κάρτα σε αγώνα (σ.σ. γέλια). Σε αγώνα κυπέλλου Άρης-Παναθηναϊκός, ήμασταν στις καθυστερήσεις, ο Άρης είχε την πρόκριση στα χέρια του κι είχα ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνο. Κάποια στιγμή έσκασα και φώναζα ‘λήξτο, λήξτο’ με αποτέλεσμα να ακουστεί σε όλο το γήπεδο. Ε, ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι και με… απέβαλλε από τον αγωνιστικό χώρο”.

Έκλεισε με μια ευχή, ευχή όλων των φίλων του Άρη: “Η ομάδα μας να βρει σύντομα τον δρόμο της, να επιστρέψει στην κορυφή και μαζί το χαμόγελο στα χείλη όλων των φιλάθλων του Άρη. Το αξίζουν μετά από όλα αυτά που έχουμε βιώσει…”.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το άλμπουμ του Σταμάτη Πάππα:

 

To Top