«Θα είμαστε επιτυχημένοι όταν βγάλουμε παιδιά για την πρώτη ομάδα του Άρη»

Ο προπονητής της Κ15 του Άρη Βασίλης Κοντοθεοδώρου μίλησε για τις επιτυχίες του ποδοσφαιρικού… μέλλοντος της ομάδας.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την φετινή χρονιά ανέφερε:

Δώσαμε υπόσχεση για πολύ δουλειά στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν, υπόσχεση στα παιδιά ότι θα τα βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, και επειδή ήταν η πρώτη χρονιά που η Κ15 ήταν στην ΠΑΕ προσπαθήσαμε να τους εμφυσήσουμε την φιλοσοφία που θέλουμε, να σταθούν στα πόδια τους.

Η προσπάθεια και η υπόσχεση που δώσαμε μεταξύ μας για ένα καλό αποτέλεσμα θεωρώ ότι στο τέλος πήγε καλά.

Για την μετάβαση των παιδιών από την ακαδημία στην Κ15:

Τα παιδιά από τα τμήματα της ακαδημίας μπαίνοντας μόνο και μόνο στην Κ15 παίρνουν έναν τίτλο που τους γεμίζει υποχρεώσεις.

Βλέποντας ένα παιδί ότι είναι στην Κ15 μιας ΠΑΕ και πόσο μάλλον του Άρη σημαίνει ότι και έχει ταλέντο, και πρέπει να το αποδείξει, και οι υποχρεώσεις του είναι και πολύ μεγαλύτερες.

Για το ότι ο Άρης πρέπει πάντα να στοχεύει στον πρωταθλητισμό:

Είναι μονόδρομος, και πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν ευθύνες, και πόσο μάλλον όταν φοράς την φανέλα του Άρη είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Για την σημασία των εργομετρικών:

Τα εργομετρικά βάζουν θεμέλια για την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή, για τον τρόπο που πρέπει να δουλέψει.

Για το κατά πόσο υπάρχει η διάθεση τα παιδιά να κάνουν «θυσίες»:

Τα παιδιά έχουν διάθεση, χρειάζονται όμως εκπαίδευση και καθοδήγηση, για να μάθουν σωστά το τι πρέπει να κάνουν.

Όλοι πρέπει να εξελιχθούν και να προχωρήσουν, ορισμένες φορές δεν είναι τόσο ενημερωμένοι για το τι πρέπει να κάνουν, οπότε πρέπει και εμείς να τους καθοδηγήσουμε.

Για το πόσο εύκολο είναι τα παιδιά να αντιληφθούν το ότι βαδίζουν σε επαγγελματικά βήματα:

Είναι αρκετά δύσκολο, σε αυτό το κομμάτι ρίξαμε πάρα πολύ βάρος μιλώντας με τα παιδιά και εξηγώντας τους ότι έχουν περάσει σε ένα άλλο στάδιο, ότι πρέπει να είστε πιο σοβαροί.

Όλο αυτό παίρνει λίγο χρόνο, παίζει σημαντικό ρόλο και η προσωπικότητα και η ωριμότητα, αλλά από κάποιο διάστημα και μετά θεωρώ ότι αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι σε ποιο επίπεδο βρίσκονται.

Για τον τελικό της Κ19 που παρακολούθησε και ο ίδιος:

Το πάθος των παιδιών για να κερδίσουν φαινόταν, ήταν τόσο καλά προετοιμασμένα που έβγαινε όλο αυτό από τα μάτια τους, και όταν δεν πήγαινε καλά το παιχνίδι το έβλεπες στα μάτια τους, ότι ήρθαμε και θα το πάρουμε, φάνηκε αυτό μέχρι το τελευταίο πέναλντι.

Τέλος για το ποια θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των τμημάτων ρώτησε:

Επιτυχία θα είναι όταν δούμε παιδιά να στελεχώνουν την αντρική ομάδα, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον προπονητή, όταν δει παιδιά να έχουν την τιμή να φορέσουν την φανέλα του Άρη.

To Top