Ιδού η πρόταση της Ευρωλίγκας στη FIBA

Η Ευρωλίγκα δημοσιοποίησε αναλυτικά την πρόταση που έκανε χθες στη FIBA και την οποία η τελευταία απέρριψε ως απαράδεκτη.  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Η πρόταση της Ευρωλίγκας, που κατατέθηκε χθες στη Γενεύη και περιλαμβάνει 26 σελίδες, «παρουσιάστηκε στη FIBA μια εβδομάδα πριν τη συνάντηση… αλλά δυστυχώς αυτή διήρκεσε μόλις 50 λεπτά λόγω της απροθυμίας των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας να συζητήσουν σε βάθος την πρόταση».

Τα σημεία της πρότασης ήταν:

1) Να καθιερωθούν τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις, η Ευρωλίγκα, το Eurocup και το Basketball Champions League, με τα εγχώρια πρωταθλήματα να έχουν το πολύ 16 ομάδες, «… όπως συμφώνησαν FIBA και εθνικές λίγκες τον Οκτώβριο του 2015».

2) Οι ομάδες θα έχουν απευθείας πρόσβαση από τα πρωταθλήματά τους στο Eurocup και το Basketball Champions League με αθλητικά κριτήρια. Οι κορυφαίες ομάδες του Basketball Champions League θα έχουν πρόσβαση στο Eurocup με αθλητικά κριτήρια, όπως και αυτές του Eurocup στην Ευρωλίγκα.

3) Οι αγώνες των εθνικών ομάδων δεν θα διεξάγονται σε ημερομηνίες που θα υπάρχουν άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο μπάσκετ, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι οι κορυφαίοι παίκτες και για να υπάρχουν περισσότερο έσοδα. Σύμφωνα με την Ευρωλίγκα, οι προτάσεις της διασφαλίζουν 5-6 εβδομάδες πλήρους ξεκούρασης για τους παίκτες των ομάδων.

4) Οι παίκτες να ελευθερώνονται από τις ομάδες τους για τις εθνικές ομάδες μόνο για επίσημα ματς και να καλύπτονται ασφαλιστικά 100% βάσει του συμβολαίου τους. Παράλληλα να υπάρχει συμφωνία με τους συλλόγους για τις ημέρες και τις συνθήκες προπονήσεων στις εθνικές ομάδες, τις οποίες θα μπορούν να επιβλέπουν γιατροί των συλλόγων.

5) Όλες οι εθνικές λίγκες και ομοσπονδίες να περιλαμβάνουν ένα κατώτατο όριο παικτών κάτω των 22 ετών για τους συλλόγους κάτω από τη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

6) Όλες οι εθνικές λίγκες και ομοσπονδίες να έχουν έναν κοινό κώδικα για το Financial Fair Play.

7) Να καθιερωθεί ένα σύστημα αποζημίωσης των συλλόγων που διαθέτουν τους παίκτες τους στις εθνικές ομάδες, όπως ισχύει σε αθλήματα όπως π.χ. το ποδόσφαιρο.

To Top