Ιδού ο… ένοχος της πτήσης της σημαίας

Τον 32χρονο Αλβανό, κάτοικος Ιταλίας, ονόματι Ισμαΐλι Μορινάι, κατονομάζει η σερβική ιστοσελίδα «Kurir» ως τον άνθρωπο που έβαλε… φωτιά στο ματς της 14ης Οκτωβρίου Σερβία – Αλβανία, οδηγώντας με τηλεχειριστήριο το ελικοπτεράκι με την προκλητική σημαία που απεικόνιζε τη «μεγάλη Αλβανία».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα δεν ενεργούσε μόνος του αλλά σε συνεργασία με τον Όλσι Ράμα, τον αδερφό του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για τον οποίο οι Σέρβοι επιμένουν ότι είχε άμεση σχέση με την προκλητική αυτή ενέργεια που έβαλε… φωτιά στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα πάντα με την «Kurir» ο Ισμαΐλι Μορινάι είναι εθνικιστής με… παρελθόν. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η σερβική ιστοσελίδα τονίζει στο ρεπορτάζ της πως ο 32χρονος ορειβάτης και αναρριχητής με παρατσούκλι «Μπαλίστα» πέρασε τα σύνορα της Σερβίας στις 11 Οκτωβρίου χρησιμοποιώντας το ιταλικό του διαβατήριο, όπως και αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες.

Νοίκιασε δωμάτιο σε ξενώνα ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της Παρτίζαν, όπου έγινε ο αγώνας Σερβία – Αλβανία, ενώ την ώρα του ματς πήγε στην εκκλησία που βρίσκεται πλησίον του σταδίου, ανέβηκε στον τρούλο και καθοδήγησε – «σε συνεργασία με τον Όλσι Ράμα» – το ελικόπτερο με τη σημαία.

Την επομένη έφυγε από τη Σερβία και τις επόμενες ημέρες ανέβασε διάφορες φωτογραφίες στο προφίλ του. Μεταξύ αυτών, από τη συνάντησή του με τον Πρίγκηπα της Αλβανίας, Λέκα Ζόγκου, ο οποίος – σύμφωνα με την «Kurir» – χαρακτήρισε τον Ισμαΐλι ως εθνικό ήρωα.
Μάλιστα στο προφίλ του στο facebook ανήρτησε προ ημερών (στις 16 Οκτωβρίου) φωτογραφία του γράφοντας: «Ο Ισμαήλ Κεμάλ (σ.σ. ιδρυτής του Αλβανικού κράτους και πρώτος Πρωθυπουργός της Αλβανίας σήκωσε τη σημαία στην Αυλώνα (σ.σ. Βλόρε στα αλβανικά) το 1912 και το 2014 ο Ισμαήλ Μορίνα στο Βελιγράδι»!

Πέραν των προαναφερόμενων υπάρχουν και άλλα δείγματα των εθνικιστικών του πεποιθήσεων. Πέρυσι στον αγώνα Σλοβενία – Αλβανία είχε ανέβει στα κάγκελα υψώνοντας μια τεράστια σημαία της Αλβανίας, ενώ στο λογαριασμό του στο facebook είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία μ’ ένα πανό που έγραφε: «Οι Σέρβοι είναι ο καρκίνος της Ευρώπης».

Ακόμη έχει φωτογραφηθεί μπροστά από τον τάφο του Saban Poluza – Kastrati (1871 – 1945), Αλβανού ηγέτη στο Κόσσοβο, όπως και μπροστά από μία φωτογραφία ενός εκ των ιδρυτών του UCK, Αντέμ Γιασάρι.

πηγή: sentragoal.gr

To Top