«Νίκος Γκάλης» η σάλα του Αλεξανδρείου;

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, μίλησε μεταξύ άλλων, για τον Νίκο Γκάλη,  και το ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στο ποδόσφαιρο.

Οσο για το… μπάχαλο με τις εγγυητικές επιστολές σε ορισμένες ΠΑΕ, που προέκυψε πριν από δύο μέρες, ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ανεξάρτητη αρχή και πλέον είναι θέμα της ΕΠΟ να αποφασίσει το «πού αναζητά το αυτοδιοίκητο και πού όχι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Sentra 103,3:

Για το αν βλέπει τα ματς της Ευρωλίγκα: «Ναι, τα βλέπω. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ χάλια, τώρα έχει τεράστια βελτίωση. Χθες νίκησε πανάξια. Η Μπαρτσελόνα έμεινε με τα τρία φάουλ στο τέλος και κράτησε τα υπόλοιπα για τα επόμενα παιχνίδια».

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και όλο αυτό που προέκυψε με τις εγγυητικές επιστολές και αν το πρόστιμο αποτελεί απόφαση ή εισήγηση και τελικά ποιος αποφασίζει, η ΕΕΑ ή η ΕΠΟ: «Είναι ανεξάρτητη αρχή η ΕΑΑ, την έχει βάλει ο Παύλος Γερουλάνος που εκτιμώ πολύ. Θα μείνει η επιτροπή, λύνει πάρα πολλά προβλήματα, αναγκάζει τις ομάδες να είναι πιο τυπικές. Αν θέλουμε αθλητισμό που να είναι καλύτερος και αργότερα να έχουμε λιγότερες ομάδες αλλά πιο δυνατές και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα… Τα πρόστιμα είναι από ανεξάρτητη αρχή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Η ΕΠΟ λέει ότι έχει αυτοδιοίκητο, το τι θέλει η ΕΠΟ θα το συζητήσει με την ανεξάρτητη αρχή. Ο πρόεδρός της είναι δικαστικός καταξιωμένος και πολύ έντιμος. Τα πρόστιμα στην εποχή που ζούμε είναι τεράστια, είναι 110.000, 100.000 και 260.000 ευρώ. Με τέτοια χρήματα μπορείς να πάρεις σούπερ παικταρά. Δεν είναι δική μου δουλειά, είναι ανεξάρτητη αρχή, ας δούμε η ΕΠΟ πού αναζητεί το αυτοδιοίκητο και πού δεν το αναζητεί».

Για τις «δύο γιορτές» που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, την εκδήλωση για τη βράβευση 400 ανθρώπων που προσέφεραν στην πόλη, στις 27 Απριλίου και τη γιορτή για τον Νίκο Γκάλη στις 7 Μαϊου και αν θα είναι εκεί: «Είναι δυνατόν να μην είμαι στη γιορτή του Γκάλη; Είναι κομμάτι από τη ζωή μου. Ας τα δούμε χρονικά. Πρώτα η γιορτή της 27ης Απριλίου, είναι Σάββατο του Λαζάρου. Επειδή η πόλη δε γιόρτασε όπως έπρεπε τα 100 χρόνια ελευθερίας, από το 1912 ως το 2012, στον αθλητισμό δεν κάναμε το παραμικρό.

Εμείς και ο ΟΠΑΠ φτιάξαμε ένα λεύκωμα, που είναι τα 100 αθλητικά χρόνια ελεύθερης πόλης κα αναφέρει ποιοι άνθρωποι και ποιες ομάδες έκαναν την πόλη να γνωρίσει δόξα. Μιλάμε για μια ομάδα που πήρε πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό, ή για μετάλλια αθλητών σε οποιοδήποτε αγώνισμα. Εχουμε την υποχρέωση να τα τιμήσουμε.

Οι άνθρωποι που δεν θα είναι, που έχουν κάνει το μεγάλο ταξίδι, θα έρθουν οι απόγονοί τους για να πάρουν τα βραβεία που τους ανήκουν. Θα τα βάλουμε με τη σειρά που έχει δοξαστεί η κάθε ομάδα. Πρώτα οι παραολυμπιονίκες που είναι παράδειγμα θάρρους και επιμονής και αποδεικνύουν τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος, μετά είναι οι Ολυμπιονίκες και μετά από τα ατομικά θα πάμε στις ομάδες. Εγώ θα είμαι υποχρεωτικά εκεί, θα είμαι εκεί γιατί εκτός της συνδιοργάνωσης με τον ΟΠΑΠ, αλλά επειδή θα τιμηθώ.

Στη γιορτή του Γκάλη θα του κάνω δώρο, καλό δώρο, θα το μάθετε όταν έρθει η ώρα. Είναι δύο μεγάλες εκδηλώσεις, έπρεπε τον Γκάλη να τον έχουν τιμήσει πολύ πιο νωρίς και άλλους μεγάλους αθλητές. Δυστυχώς θα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε μεγαλόψυχοι».

Για το αν το κλειστό του ΟΑΚΑ ή το Αλεξάνδρειο θα αποκτήσει το όνομα του Νίκου Γκάλη: «Κάτι θα γίνει, κάτι θα γίνει»

To Top